Nový projekt v Liberci zlákal ďalšieho Slováka z Ruže! 

Bývalá brankárska jednotka MFK Ružomberok, s ktorým v sezóne 2021/22 získal striebornú medailu mení dres. Gólman Ivan Krajčírik, ktorý v pod Čebraťom odchytal 105 zápasov a pripísal si 24 čistých kônt je odchovancom futbalu z Liptovského Mikuláša, ktorý pravidelne nastupoval v mládežníckych reprezentáciách do 18,19 a 21 rokov. V januári tohto roku prestupoval do tímu poľského štvornásobného šampióna Widzew Lodž. Počas leta ho čaká ďalšia výrazná kariérna zmena po lákavej ponuke zo zahraničia! Prichádza do tímu, ktorý s bývalými hráčmi Ružomberka má už teraz bohaté skúsenosti.

Dvadsaťštyri ročný gólman sa pripojil k  Slovanu Liberec, ktorý prešiel výraznými zmenami. Do pozície športového riaditeľa nedávno zasadol bývalý hráč Werderu Brémy a Slovana Theodor Gebre Selassie. Český prvoligista počas apríla rovnako oznámil, že novým novým väčšinovým majiteľom klubu sa stal Ondřej Kania. Zmeny sa dejú aj v kabíne, do ktorej prišlo viacero nových hráčov, vrátane Slovákov. 

„Myslím, že som kariéru v MFK naštartoval dobre. V Lodži som príležitosť kvôli zraneniam nedostal. Som rád, že som v Slovane, keďže o klube som mal informácie už predtým od hráčov ako Ľubo Tupta, Tomáš Ďubek či Mišo Faško, ktorí hrávali v Ružomberku. V Liberci vidím veľký potenciál, nové vedenie robí futbal naozaj dobre,“ konštatoval 24-ročný brankár, ktorý za prestup vďačí agentovi Andrejovi Augustínovi. 

Zo Slovákov nedávno účastníka Fortuna ligy posilnil aj obranca Martin Rýzek a záložník Patrik Dulay. „Ivan si síce prešiel náročným obdobím v Poľsku. No aj napriek tomu, keď bola možnosť ho získať, tak sme neváhali. Vedeli sme aké výkony predvádzal Ivan v Ružomberku, kde bol jednotkou rovnako ako v dvadsaťjednotke,“ konštatoval generálny riaditeľ klubu Jan Nezmar, ktorý počas aktívnej hráčskej kariéry pôsobil okrem Liberca aj v Ružomberku. 

PR: Robert Kmeťo

redakcia PremiumNews