O ďalšie dva dôvody na oslavu naviac: RFA vyhrala tvrdý boj!

Organizácia Real Fight Arena oznámila 10. februára, že jej účet na YouTube s takmer 20 000 odberateľmi a množstvom záznamov zo zápasov bol hacknutý. Trvalo necelý polrok, kým k nemu RFA nemala prístup, no teraz je už všetko inak. V období, počas ktorého si organizácia dáva dlhšiu letnú pauzu, sa mohla tomuto problému intenzívnejšie venovať a napokon môže oslavovať.

Ďalšia dobrá správa

Už je to nejaká doba, čo bol oznámený titulový zápas o šampióna ľahkej váhy. V ňom sa stretne súčasný držiteľ titulu Arbi Mezhidov, ktorého premiérová obhajoba bude v Prahe proti Leovi Brichtovi. Turnaj s názvom RFA x IAF: Special Title Night 2 dnešným dňom spustil predaj vstupeniek, ktoré si môžete zakúpiť v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

Brichta sa po dlhšej prestávke vracia na domácu scénu. Posledné zápasy totiž absolvoval v poľskej KSW, kde jeho spanilú jazdu zastavil až šampión Valeriu Mircea, ktorý vo fyzicky náročnom zápase utiahol českého bojovníka vo 4. kole. Brichta však na svoju ďalšiu titulovú šancu nemusí dlho čakať a tentokrát ju bude môcť premeniť rovno na domácej pôde v Prahe.

Pre Brichtu ako aj Mezhidova naďalej platí, že doposiaľ v rámci RFA nespoznali premožiteľa. Brichta sa pod MMA pravidlami predstavil v RFA dvakrát, pričom prvý zápas s Dadaevom dominantne vyhral a súboj s Jacksonom Loureirom bol vyhlásený ako No Contest. Mezhidov absolvoval svoj debut na RFA 5, keď expresne v prvej polminúte ukončil Brazílčana Barreta.

Už proti Horínkovi mal na mále

Na tento triumf síce dokázal nadviazať aj v titulovom zápase, no ani zďaleka nešlo o dominantný výkon. Martin Horínek na RFA 15 bol veľmi blízko k tomu, aby Mezhidovovi uštedril jeho prvý knokaut v kariére. V postoji bol celý zápas jednostrannou záležitosťou, no Mezhidovov záložný plán cez takedowny a kontrolu sa napokon ukázal ako účinná zbraň.

Veľmi podobná stratégia sa od neho dá očakávať aj v súboji s Brichtom, ktorý je považovaný za ďaleko lepšieho postojára, než ktorým je niekoľkonásobný majster Slovenska v zápasení. Karty sú pred titulovým zápasom rozdané jasne, no šampióna spoznáme až 21. septembra. Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

PR: Martin Solčan

redakcia PremiumNews