Obaja porazili Gábora, teraz sa ich cesty skrížili: Mikulášek pozná meno svojho ďalšieho súpera

Český MMA bojovník Václav „Baba Jaga“ Mikulášek mieri do svojho ďalšieho zápasu pod organizáciou RFA. Jeho debut dopadol najhoršie, ako len mohol. V mimoriadne krátkom zápase dvakrát udrel kolenom do genitálií Gabriela Töröka a vzápätí bol diskvalifikovaný. Špekulovalo sa o okamžitej odvete, no zatiaľ ostávajú tieto dvere otvorené.

Mikuláška totiž čaká v septembri zápas s Fredericom Komuenhom, ktorý sa naposledy zaskvel víťazstvom nad Gáborom Borárosom. Skalp známeho slovenského zápasníka má aj Mikulášek, no pod pravidlami boxu. Duel Mikulášek vs. Komuenha sa uskutoční pod MMA pravidlami a bude súčasťou RFA x IAF: Special Title Night 2. Podujatie prebehne 21.9.2024. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

Spoločný skalp hviezdneho Borárosa

Ako prvý z dvojice, ktorá sa stretne na septembrovom turnaji, zápasil s Gáborom Borárosom bohumínsky rodák Václav Mikulášek. Zápas sa uskutočnil medzi lanami vo veľkých rukaviciach a ako to už býva pri Mikuláškovi zvykom, ani tentokrát sa nezaobišiel bez kontroverzie. Mikulášek po prerušení rozhodcu udrel svojho súpera. Napriek strate bodu bol ale verdikt rozhdcov jasný a na body vyhral napokon český bojovník.

Frederico Komuenha na rozdiel od svojho najbližšieho súpera dokázal Gábora aj ukončiť. Na RFA x IAF: Warm Up síce spočiatku ťahal za kratší koniec, no dokázal súpera veľmi rýchlo pretočiť. Borárosovi vzal veľké množstvo energie a ku koncu 2. kola ho napokon aj ukončil na TKO.

Zdravotný problém

Mikulášek na tlačovej konferencii priznal, že aktuálne čelí váźnemu zdravotnému problému.

„Zo dňa na deň som sa zobudil a naraz bolo totálne ticho, človek nevie čo sa deje. Obehal som veľa doktorov a podstúpil som veľa vyšetrení. Z toho sú dve pravdepodobné diagnózy.

Prvá je tá, že mi niečo tlačí vzadu na mozgu, na nejaký nerv, ktorý spojuje ten zvukovod a tak ďalej. Ďalšía varianta je, že je to psychického rázu. Mozog mohol byť v nejakej stresovej situácií a snažil sa niečo vytesniť,“ povedal Václav Mikulášek na margo svojej straty sluchu.

PR: Martin Solčan

redakcia PremiumNews