Obnova Karácsonyiho paláca

Úrad vlády Slovenskej republiky spolu s Kanceláriou prezidenta Slovenskej republiky sa rozhodli rekonštruovať národnú kultúrnu pamiatku Karácsonyiho palác v susedstve Grasalkovičovej záhrady. Úrad vlády Slovenskej republiky upúšťa od pôvodných úvah bývalej vlády prebudovať administratívne priestory v tomto objekte na materskú škôlku. Rekonštrukcia tohto objektu bude výlučne zameraná na obnovu administratívnych priestorov, ktoré sa rozšíria aj o doteraz nevyužité podkrovné priestory.

Cieľom rekonštrukcie je okrem odstránenia zlého technického stavu objektu zlepšenie jeho energetickej hospodárnosti aj vytvorenie vhodných kancelárskych priestorov pre zamestnancov oboch inštitúcií. Z pohľadu Úradu vlády SR opätovným spustením užívania Karácsonyiho paláca dôjde k zásadnému zníženiu nákladov, nakoľko aktuálny prenájom komerčných administratívnych priestorov nahrádzajúcich Karácsonyiho palác predstavuje sumu až 2 757 000 Eur s DPH za rok. Úrad vlády SR tak ide príkladom v strategickom rozmýšľaní o zabezpečení svojich priestorových potrieb do budúcna aj s ohľadom na nevyhnutnú konsolidáciu verejných zdrojov.

Zrekonštruovaný Karacsónyiho palác sa tak stane peknou a dôstojnou súčasťou Grasalkovičovej záhrady, ktorá nedávno tiež prešla citlivou rekonštrukciou. Projekt rekonštrukcie paláca bude financovaný zo zdrojov plánu obnovy, keďže Úrad vlády SR aj Kancelária prezidenta SR boli určení ako prijímatelia prostriedkov priamym vyzvaním.

TS: Tlačový odbor Úradu vlády SR

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *