Odveta Wittnera s Cibinskim? Prvý zápas bola jednostranná záležitosť, chcem ho poraziť rukami!

Slovenský MMA bojovník Jozef Wittner sa naposledy predstavil na RFA 14 v Košiciach, kde podľahol Poliakovi Dziudziovi na body. Po ročnej prestávke by sme ho opäť mali vidieť na rovnakom mieste, keďže ho na súboj vyzval Kamil Cibinski a prešovský rodák nemá s ich odvetou žiadny problém. Galavečer RFA 19 prebehne 16. novembra v Košiciach. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.

Wrestling zákazaný

Prvé vzájomné meranie síl medzi Wittnerom a Cibinskim prebehlo v roku 2018. U všetkých bodových rozhodcov vyhral Wittner, no na zápase zanechali škvrnu dva kopance do genitálií. Cibinski je dodnes presvedčený, že ak by ich nedostal, zápas by vyhral. Prešovský bojovník má na to ale kompletne odlišný názor. „Keby bolo keby… Vyhral som prvé a tretie kolo a vyhral by som aj druhé, ak by mi nestrhli bod za tie 2 nešťastné, neúmyselné kopy. Bola to pre mňa jednostranná záležitosť,“ vyhlásil Jozef Wittner.

V súboji spred šiestich rokov si Wittner výrazne pomáhal takedownami a kontrolou na zemi. V odvete už nič také hroziť nebude. „Som po zákroku a vážnom zranení, kvôli ktorému to ešte úplne tak necítim nastúpiť na MMA zápas. V boxe mi to prekvapivo až tak nevadilo, lebo ten tréning nie je až takého silového charakteru. MMA tréning je trochu komplexnejší a náročnejší vzhladom na problém, ktorý som mal. Potrebujem motiváciu a vyjsť z komfortnej zóny, čo zápas s Kamilom v boxe ponúka so všetkým, čo k tomu patrí,“ potvrdil, že boxerský zápas mu zdravotný stav povolí.

Návrat na víťaznú vlnu?

Posledné víťazstvo si pripísal na RFA 4 proti Angličanovi Westleymu. Toho espresne ukončil na TKO po 22 sekundách. Premiéra v americkej PFL mu však nevyšla a na body prehral aj v súboji s Lukaszom Dziudziom. V ňom Wittner ani zďaleka nepredviedol všetko, čo v ňom je. 

„V zápase samotnom by som sa asi zameral ešte viac na obrany proti takedownom. Dostal som tam tiež nešťastné koleno do rozkroku a kým som si neodtrhol prsny sval na začiatku druhého kola, tak to až také zlé nebolo. Urobil som v prvom kole väčšiu damage, no ostatné dve kolá sa s jednou rukou odbojovať inak nedali. Preto ma vedel súper kontrolovaľ na zemi a kvôli tomu som aj prehral,“ popísal zápas na RFA 14 v Košiciach.

Po dvoch prehrách v rade tak prichádza príležitosť opäť vrátiť sa na víťaznú šnúru. Slovenský bojovník plánuje v kalendárnom roku 2024 zápasiť len raz a s najväčšou pravdepodobnosťou to bude práve v jeho boxerskej odvete s Kamilom Cibinskim.

shot by zetak | instagram.com/matuszetak

PR: Martin Solčan

redakcia PremiumNews