Para odmieta hospitalizáciu obvineného na psychiatrii, obhajuje Fica ako obeť politického terorizmu

Marek Para, advokát a poradca premiéra Roberta Fica, na tlačovej konferencii vyvrátil tvrdenia, že Juraj C., obvinený z pokusu o vraždu Fica, bol hospitalizovaný na psychiatrii. Podľa Paru sú tieto informácie šírené médiami nepravdivé a majú za cieľ znevážiť Fica ako obeť politického a teroristického činu.

Para uviedol, že Juraj C. je umiestnený v špecifickom väzobnom režime, ktorý má zabrániť jeho sebapoškodzovaniu. „Je úplne bežné, že človek je umiestnený v určitom režime, ktorý, samozrejme, neponúka každý výkon väzby, kde ho chránia predtým, aby sa sám nepoškodzoval,“ povedal Para.

V širšom kontexte Para prezentoval Roberta Fica ako obeť politického terorizmu. „Robert Fico nie je obeťou nejakého jedného človeka. On je obeťou určitého prostredia, určitej skupiny, ktorá systematicky začala zneužívať prostriedky trestného práva na boj s Robertom Ficom. Na to, aby ho fyzicky odstavili,“ skonštatoval.

Tlačová konferencia zvýraznila napätú politickú atmosféru a pokračujúce kontroverzie okolo premiéra Fica a jeho obvineného útočníka. Podľa Paru by mali byť verejnosť a médiá opatrné pri šírení neoverených informácií, ktoré môžu poškodiť reputáciu a priebeh spravodlivosti.

redakcia PremiumNews