Pellegriniho Nasledovník: Šutaj Eštok sa Stáva Novým Šéfom Hlasu-SD!

V piatok došlo k prelomovému rozhodnutiu v slovenskej politickej scéne! Strana Hlas-SD, vedená dosluhujúcim predsedom a čerstvým prezidentom Petrom Pellegrinim, si našla nového lídra. Predsedníctvo sa jednohlasne zhodlo na mene Matúša Šutaja Eštoka, doterajšieho generálneho manažéra strany a ministra vnútra. Eštok, známy svojou vernosťou Pellegrinimu a kľúčovou úlohou po atentáte na premiéra Roberta Fica, sa tak stáva novým kapitánom tejto politickej lode.

Podľa našich informácií musí Eštokovo zvolenie ešte potvrdiť stranícky snem, ktorý sa uskutoční 1. júna v Košiciach. Voľba sa však javí ako formalita, keďže Pellegrini osobne vyjadril podporu práve tomuto kandidátovi. Medzi ďalšími potenciálnymi kandidátmi boli aj ministerka hospodárstva Denisa Saková a minister práce Erik Tomáš, ktorí si vážia dôveru voličov, no jednohlasne podporujú výber Pellegriniho.

„Nechajte sa prekvapiť,“ povedala Saková pre TV Markíza, kým Tomáš zdôraznil, že nejde o žiadnu súťaž, ale o jednotu strany. Slovensko tak netrpezlivo čaká na oficiálne potvrdenie nového predsedu Hlasu-SD, ktorý prevezme kormidlo po Pellegrinim.

redakcia PremiumNews