Platforma 7 statočných žien zo strany č.6 SOSK predstavila iniciatívu “Manifest pre svetový mier”

Bratislava, 14. mája 2024 – Platforma 7 statočných žien, ktorá je súčasťou strany č.6 SOSK – Spájame občanov Slovenska, dnes na tlačovej konferencii predstavila svoju novú iniciatívu s názvom “Manifest pre svetový mier”. Táto iniciatíva, ktorá si kladie za cieľ podporiť mierové úsilie na medzinárodnej úrovni, sa bude šíriť aj do Bruselu, kde bude prezentovaná európskym inštitúciám.

Predseda strany SOSK, Mudr. Marian Kollár, zdôraznil význam mieru v dnešnom svete: “Mier a zdravie niesú všetko, ale bez nich, sa všetko stáva ničím. Sme jediná strana, ktorá má kandidátky len ženy, odborníčky a občianske aktivistky, ktoré majú už skúsenosti a výsledky z verejnej politiky. Ústredným programom našej platformy je zápas o trvalý mier.

Súčasťou iniciatívy je aj jedinečná symbolická akcia – zbieranie bielych balónov po celom Slovensku, ktoré budú občania podpisovať a vhadzovať do volebnej urny. “Našou holubicou mieru sú tieto balóny, ktoré budú neskôr vypustené v sídle európskej únie v Bruseli, kde aj odovzdáme tento manifest. Kto iný ako ženy, darkyne a ochrankyne života, vedia lepšie uplatniť pápežovu výzvu na zastavenie vojnového šialenstva a nastolenie trvalého mieru a tým prosperity všetkých ľudí. Vyzývame ľudí dobrej vôle všetkých krajín, spojme sa pre svetový M I E R !” vysvetlil Mudr. Kollar.

Platforma 7 statočných žien plánuje v najbližších dňoch sériu podujatí po celom Slovensku, aby zvýšila povedomie o dôležitosti mieru a zbierala podpísané balóny. Záverečná akcia, počas ktorej budú balóny vypustené sa uskutoční v Bruseli a bude prenášaná naživo.

Strana č.6 SOSK verí, že “Manifest pre svetový mier” prinesie konkrétne výsledky a bude inšpiráciou pre ďalšie krajiny. Ako zdôraznila kandidátka Zuzana Fialová: “Náš cieľ je jasný – chceme spájať ľudí, žiť v mieri, mať sa dobre, mať peknú rodinu a všetko potrebné k spokojnému životu.”

video z tlačovej konferencie na Bratislavskej Kuchajde