Po 20-tich rokoch prichádza po Motozraze, už druhý ročník pre nadšencov motoriek, Zraz motorkárov

UŽ TENTO TÝŽDEŇ ŠTARTUJE NA VÝCHODE 

 ZRAZ MOTORKÁROV,  PRIVÍTA TAK NADŠENCOV MOTORIEK Z CELÉHO SVETA!

Všetci nadšenci nadupaných mašín pozor! Už tento štvrtok sa otvoria brány ďalšiemu ročníku Zrazu motorkárov. Ten po 20-tich rokoch vystriedal Motozraz na Zemplínskej Šírave a nový festival ponúka úplne iný level ako boli ľudia zvyknutí doteraz. Okrem prestížnej prehliadky motoriek z celého sveta prináša Zraz Motorkárov aj hudobný program, aby tak spojili vášeň nielen k pekelným strojom, ale aj k hudbe.  Viac o programe a presnom line upe nájdu moto-fanúšikovia na www.zrazmotorkarov.sk .

Nápad na motorkársky projekt vznikol v minulom roku 2023, keď sa organizátor, ktorý 20-rokov organizoval Motozraz na Zemplínskej šírave, rozhodol zrušiť toto podujatie. Keďže mnoho ľudí vyrastalo na tomto Motozraze a nevedeli si predstaviť august bez motoriek, rozhodli sa obnoviť tento zvyk a zorganizovať vlastný Zraz Motorkárov už v roku 2023. A aktuálne štartuje svoj ďalší ročník už tento štvrtok, 15.augusta! 

“Pôvodne sme neplánovali usporiadať podujatie v takom veľkom rozsahu, ale nadšenie motorkárov a ľudí, ktorí sa dozvedeli o našom zámere, nás motivovalo k tomu, aby sme zorganizovali ešte väčšiu akciu, ako bývalo zvykom”, vysvetľuje odhodlanie jeden z organizátorov Róbert Hercik.

Zraz motorkárov na Zemplínskej šírave je najväčší zraz na Slovensku a jeden z TOP 5 v Európe. Najväčším lákadlom pre motorkárov je “Spanilá jazda” okolo Zemplínskej šíravy, ktorá je dlhá viac ako 50 km a zúčastňuje sa jej viac ako 6000 motorkárov.
Tento ročník bude iný z pohľadu toho, že organizátori rozšírili areál a teraz je ešte raz taký veľký ako býval. Každý deň čakajú na fanúšikov aj hudobní headlineri, vo štvrtok je to legendárna pop-rocková kapela Desmod, raper Kali, či domáca skupina Iconito. V piatok sa môžu tešiť na Hex a Gladiátor, no a v sobotu to odpáli skupina Iné Kafe, speváčka Katka Knechtová a Helenine Oči. Okrem nich sa na zraze predstaví ešte mnoho iných skupín, takže o bohatý hudobný program je dokonale postarané.

“V rámci sprievodných akcii sa ľudia môžu tešiť aj na moto osobnosti, keďže Zraz Motorkárov privíta jazdcov z Rely Dakar aj so svojimi motorkami a špeciálne upravenými autami Ivana Jakeša, Štefana Svitka a Juraja Vargu. Kaskadéri sa tento rok predstavia ako úplná špička vo svojom odbore a to skupina Special Brothers Show, ktorí so sebou prinesú aj špeciálne upravený kamión v štýle Moto GP. Veľmi nás teší spolupráca s Harley Davidson, ktorí úplne prvýkrát podporia Zraz Motorkárov na Zemplínskej šírave a prinesú so sebou kamión plný motoriek, ktoré budú slúžiť na testovacie jazdy, a taktiež pripravia chill-out zónu pre motorkárov”, hovorí nadšene Michal Pavúk, spoluorganizátor Zrazu Motorkárov.  Celé podujatie bude moderovať známy moderátor, Slavo Jurko.

Keďže na zraz prichádzajú motorkári z rôznych krajín a kontinentov, organizátori sa rozhodli predĺžiť trvanie zrazu na 3 dni, takže tí , ktorí cestujú z veľkej diaľky si môžu užiť čas na zraze a vychutnať si ho naplno, keďže je pre nich pripravený aj camping pre väčší komfort oddychu a zábavy. Trojdňový zraz poskytuje dostatok času na uskutočnenie rôznorodých aktivít a programov, ktoré sú pripravené pre účastníkov. 

“Už teraz sa podľa lístkov predpokladá, že východ zažije poriadne búrlivý víkend, keďže očakávame okolo 10 -12 000 nadšencov motoriek. Preto sme nesmierne radi, že táto moto tradícia nezanikla a aj vďaka generálnym partnerom Ravels – osobná preprava, Destiny Spedition, Hart, Gardenbar či ďalším sa môžu nadšenci zážitkov a motoriek tešiť na dni s neskutočnou atmosférou. Veríme, že si to všetci poriadne užijú a počasie nám bude priať”, uzatvára jeden z organizátorov Zrazu Mororkárov,  Róbert Hercik.

Viac info: 

Zraz Motorkárov (zrazmotorkarov.sk)

ZRAZ MOTORKÁROV ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA 2024 | TICKETPORTAL vstupenky na dosah – divadlo, hudba, koncert, festival, muzikál, šport

Link na promo video z roku 2023:

PR: Jana Trellová

redakcia PremiumNews