Polícia informuje!

PRIPOMÍNAME: DOPRAVNÉ OBMEDZENIA POČAS OSLÁV 80. VÝROČIA SNP.

Už zajtra, 29. augusta, od 09.00 hod. začína program Centrálnych osláv 80. výročia SNP, ktorých dejiskom je už tradične mesto Banská Bystrica. Aktuálne informácie k priebehu osláv, opatreniam či aktuálnej situácii v doprave nájdete na Polícia SR – Banskobystrický kraj.

Zákaz vjazdu a parkovania začne platiť od polnoci 28. augusta do 29. augusta do 23:00 hod. na uliciach: J. Cikkera, F. Švantnera, Kapitulská, Kuzmányho a Národná. Uzavreté bude aj Námestie Štefana Moysesa, so zákazom vjazdu od Bakossovej ulice. Uzávera platí aj na viaceré parkoviská, a to medzi Domom kultúry a cestou I/66, na Štefánikom nábreží a pred budovou Ozbrojených síl SR, od odbočky ulice Československej armády.

29. augusta bude komunikácia I/69 uzavretá medzi 13:00 až 22:00 hod.,
cesta I/66 od 14:00 do 22:00 hod, resp. do ukončenia podujatia.

Premávka na diaľnici R1 bude od 14:00 do 22:00 hod., resp. do ukončenia podujatia, v smere na Zvolen zobojsmernená.

Zároveň upozorňujeme všetkých Banskobystričanov a návštevníkov mesta, ktorí sa zúčastnia na celoštátnych oslavách 80. výročia SNP, že podchod pod cestou I/66 v smere od Kapitulskej ulice na ul. 9. mája bude pre chodcov i cyklistov dňa 29. augusta od 15:00 hod. do 19:00 hod. uzatvorený!

Pred začiatkom vojenskej prehliadky nebude možné od 17:00 hod. prejsť ani podchodom, ktorý prepája lokalitu Námestia slobody so zimným štadiónom. Uzávera bude platiť predbežne do 19:00 hod. Zároveň je potrebné počítať s tým, že od 16:00 hod. nebude možné prechádzať cez priechod pre chodcov na Národnej ulici.

KYVADLOVÁ DOPRAVA A PARKOVANIE

V súvislosti s oslavami 80. výročia SNP bude vo štvrtok 29. augusta v smere z Radvaň parku do centra a späť premávať v 15-minútových a 20-minútových intervaloch kyvadlová doprava. Z dôvodu konania osláv zároveň dôjde k úplnému vylúčeniu premávky na niektorých komunikáciách.

Uzavretá bude aj hlavná prístupová cesta k autobusovej a železničnej stanici – cesta I/66 v úseku Štadlerovo nábrežie – Železničná stanica. MHD na autobusovú stanicu preto v stanovených časoch nebude premávať. Trolejbusové a autobusové linky MHD budú zároveň premávať s úpravami.

Na parkovanie môžu návštevníci využiť záchytné parkoviská:
Radvaň Park, OBI, Tesco, Lidl Tajovského – z týchto miest bude premávať kyvadlová doprava, ďalej Kaufland Radvaň, Štiavničky, ESC – horné parkovisko, OC Point, Terminál, Kaufland – Uhlisko, parkovisko Mičinská cesta

Zdroj: Polícia SR

redakcia PremiumNews