Pre všetkých milovníkov futbalu vychádza novinka o najväčších legendách jednej éry – Messi verzus Ronaldo 

Dve mená, dve značky, dvaja futbaloví velikáni – príbeh ich úspechu opísali Joshua Robinson a Jonathan Clegg.

Azda neexistuje na svete človek, nehovoriac o futbalovom fanúšikovi, ktorý by nepočul mená Lionel Messi alebo Cristiano Ronaldo. Tieto dve futbalové legendy sa stretli v jednej ére a doslova prepísali futbalové dejiny. Fanúšikovia sa delili na dva tábory a fandili vždy mužstvu, v ktorom práve hral Messi alebo Ronaldo. Okolo týchto dvoch mien sa vybudovali celé marketingové stratégie a stali sa samostatnými značkami. Autor Joshua Robinson už viac ako desať rokov pracuje ako európsky športový korešpondent Wall Street Journal a jeho kolega Jonathan Clegg je výkonným redaktorom v rovnakom médiu a v roku 2009 sa stal prvým športovým reportérom v Európe. Práve oni dvaja sa podujali na neľahkú úlohu, zmapovať svety dvoch futbalových velikánov a opísať ich cestu k úspechu. Výsledkom je kniha Messi vs. Ronaldo, ktorá vychádza vo vydavateľstve IKAR v preklade futbalového nadšenca a spisovateľa Sama Marca. 

Anotácia:
Jedna rivalita, dve legendy a éra, ktorá zmenila futbal. Viac ako pätnásť rokov platilo, že takmer každý rozhovor o futbale sa po chvíľke zvrtol na dvoch hráčov – Lionela Messiho a Cristiana Ronalda. Boli to nepochybne najväčšie futbalové hviezdy svojej generácie, ale ich herný štýl či osobné postoje sa od seba výrazne odlišovali. Pre milióny ľudí na celom svete nie je preto odpoveď na otázku „Messi alebo Ronaldo?“ len krčmovým sporom, ale prihlásením sa k istým hodnotám.
Rivalita medzi týmito dvoma hráčmi nielenže navždy zmenila samotný futbal, ale aj obchodný model jeho fungovania. Z bežného súperenia sa razom stal mnohomiliardový biznis. O osude oboch hráčov sa nerozhodovalo len na ihrisku, ale aj v šatniach, zasadačkách, ba aj na sociálnych sieťach, ktoré zásadným spôsobom vložili moc do rúk športových celebrít. Túžba vyťažiť z ich mien miliardy dolárov priťahovala tie najslávnejšie európske kluby – medzi nimi Barcelonu, Real Madrid a Manchester United – a napokon ich takmer priviedla na mizinu.
Kniha Messi verzus Ronaldo dokumentuje spôsob, akým obaja hráči ovplyvnili futbal, a umožňuje nám tak pochopiť minulosť, prítomnosť a budúcnosť tohto svetového športu.

Z anglického originálu Messi vs. Ronaldo preložil Samuel Marec.

O autoroch: Joshua Robinson už viac ako desať rokov pracuje ako európsky športový korešpondent Wall Street Journal. Okrem futbalu sa venuje aj iným športom – NFL počnúc, cez olympijské hry a Tour de France až po šachové majstrovstvá sveta. Narodil sa v južnom Francúzsku, vyrastal v Londýne a absolvoval Kolumbijskú univerzitu. Žije v Paríži. Jonathan Clegg je výkonný redaktor vo Wall Street Journal. Do redakcie prišiel v roku 2009 a stal sa vtedy jej prvým športovým reportérom pôsobiacim v Európe. Venuje sa Super Bowlu, futbalovým majstrovstvám sveta aj olympijským hrám. Absolvoval London School of Economics a s manželkou a dvoma deťmi žije v Brooklyne.

Viac o knihe: https://www.bux.sk/knihy/717791-messi-verzus-ronaldo.html

Publikácia vychádza vo vydavateľstve Ikar, počet strán 344, MOC 19,90 eur.

PR: Mgr. Lucia Čarná