Predaj vstupeniek na festival Symfónia umenia 2024 je spustený! Získajte ich teraz so zľavou 20 %!

Milovníci umenia, pozor! Dnes bol spustený predaj vstupeniek na prestížny festival Symfónia umenia v Bratislave. Tento rok sa môžete tešiť na jedinečný multižánrový program, ktorý prinesie svetové hviezdy a exkluzívne vystúpenia.

Pri príležitosti spustenia predaja je k dispozícii špeciálna limitovaná FESTIVALOVÁ ZĽAVA 20 % na všetky vstupenky zakúpené do 31. júla. Festival tak dáva možnosť zažiť svetové umenie za zvýhodnenú cenu.

Festivalový program 2024

Aj keď do predaja bola zatiaľ uvedená len časť programu, už teraz je jasné, že festival prinesie veľké novinky a prekvapenia. Tento rok organizátori pripravujú skutočne výnimočné koncerty vrátane príchodu svetovej hviezdy! 

2. september – MOYZESOVO KVARTETO v kaštieli

Od svojho vzniku v roku 1975 patrí medzi najvýznamnejšie komorné zoskupenia na Slovensku. Členovia kvarteta sú absolventmi VŠMU v Bratislave a svoje štúdiá si prehĺbili na Hochschule für Musik und darstellende Kunst vo Viedni. Repertoár zoskupenia zahŕňa všetky štýlové obdobia vrátane diel súčasných slovenských skladateľov, z ktorých mnohí im svoje skladby priamo venovali. Počas koncertu predstavia diela najslávnejších hudobných majstrov, ako Mozart, Bach, Dvořák či Piazzola.

3. september – Bratislava Hot Serenaders/SMILE

Orchester Bratislava Hot Serenaders na koncerte slávnostne uvedie do života svoj v poradí 14 album, ktorý prinesie už 33. sezónu novinky aj tituly s jedinečným autentickým zvukom orchestra.

5. september – HOLLYWOOD CLASSIC MUSIC

Večer plný najznámejších filmových hitov prenesie divákov do sveta Hollywoodu. Martin Gyimesi spolu so svojimi hosťami Mirkou Gális Partlovou a Robom Opatovským, i symfonickým orchestrom a speváckym zborom prinesie nezabudnuteľné melódie z klasických filmových hitov z Hollywoodu.

6. september – JAZZ meets BROADWAY & WEST END

Zážitok, kde sa netradične spája jazz s najväčšími muzikálovými hitmi! Interpreti hlavných postáv zo svetových muzikálových scén Broadway a West Endu prinesú skladby z muzikálov ako Tina, Bedári, West Side Story, Hamilton, Fantóm opery a ďalšie. V sprievode Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma a sláčikovej sekcie pod vedením Vlada Valoviča dostanú tieto hity nový, neklasický zvuk!

7. september – ROZPRÁVKA O PRAVOM ŠŤASTÍ

Koncert najkrajších piesní z rozprávok Walta Disneya, ktorý vás prenesie do kúzelného sveta fantázie. Gabriel Rovňák a jeho rozprávkové bytosti odhalia tajomstvo pravého šťastia, ktoré poznajú celé generácie. Spolu s profesionálnymi spevákmi budú účinkovať talentované deti, ktoré boli vybrané z festivalového konkurzu.

7. september – SONETY LÁSKY

Argentínsky tenor José Cura, ktorý sa už po tretíkrát a znovu v inej umeleckej polohe tentoraz predstaví ako skladateľ, ale aj spevák diela „Ak umriem, preži ma!“ inšpirovaného veľkou láskou Pabla Nerudy (nositeľa Nobelovej ceny za literatúru) a jeho lásky Matildy Urrutiovej. Jeho hudbu doplní slovenská herečka Emília Vášáryová, ktorá sa so svojím výnimočným prednesom zhostí Matildiných replík, dodávajúc koncertu ďalší rozmer a emotívnu hĺbku. V druhej polovici koncertu bude spievať maestro piesne svojej rodnej Argentíny.

Nečakajte, kým sa vstupenky vypredajú! 

Zabezpečte si tie najlepšie miesta na tomto nezabudnuteľnom festivale ešte dnes na predpredaj.sk a využite festivalovú zľavu 20 % do 31. júla. Uvidíme sa na festivale Symfónia umenia 2024, kde sa hudba a umenie stretávajú v jedinečnej harmónii.

Viac informácií na oficiálnej stránke festivalu www.symfoniaumenia.sk.

Organizátori: MČ Bratislava-Ružinov

Kľúčové slová: Symfónia umenia, festivalová zľava

O festivale Symfónia umenia:

Medzinárodný multižánrový festival Symfónia umenia je najväčším open air festivalom svojho druhu na Slovensku. Spája rôzne žánre a prepája ich s inými formami umenia. Jeho cieľom je sprístupniť umenie širokej verejnosti a prinášať veľké orchestrálne produkcie.

PR: Ing. Patrik Cucor