Premiér Fico: Symbolický návrat k vidieckym koreňom

Premiér Robert Fico (Smer-SD) v pondelok 8. júla navštívil poľnohospodárske družstvo Agro Voderady v Slovenskej Novej Vsi. Spolu s ministrom pôdohospodárstva Richardom Takáčom a zástupcami Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) sa oboznámil s priebehom tohtoročnej žatvy.

Jedným z vrcholov návštevy bola premiérova fotografia v poli žita. Fico na tlačovej konferencii vysvetlil, že pre neho má táto chvíľa osobný význam: „Ja chcem fotku v žite, mne to nepríde smiešne. Ja som z vidieka, mne obilie vždy voňalo, mne pole vždy voňalo.“

Fico zároveň využil príležitosť pochváliť ministerstvo pôdohospodárstva za úspešné vyplatenie priamych platieb pre poľnohospodárov, čím sa podarilo napraviť situáciu po predchádzajúcej vláde. „Touto cestou pozdravujem tých babrákov v predchádzajúcej vláde, že nám takéto dedičstvo zanechali,“ dodal premiér kriticky.

Návšteva tak symbolicky spojila minulosť s prítomnosťou, pričom Fico poukázal na dôležitosť podpory poľnohospodárstva a rešpektu k vidieckemu životu.

redakcia PremiumNews