Rarita, ktorá vo svete športu takmer nemá obdoby: Na jednej karte bude zápasiť otec aj syn

Každý fanúšik bojových umení v Česku a na Slovensku vie, kto je Václav Sivák. Neporazená hviezda kickboxu vyhráva jeden titul za druhým a nič nenasvedčuje tomu, že by mal prestať. 

Nie každý však vie, že bojovým umeniam sa dlhé roky venuje aj jeho otec, Václav Sivák starší. A práve na nadchádzajúcom turnaji RFA x IAF: Special Title Night 2 sa predstavia obaja bojovníci vo dvoch rôznych zápasoch. Turnaj sa uskutoční 28. septembra v pražskom O2 Universum. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

Dva zápasy za krátku dobu

Václav Sivák mladší má už veľmi dlhú dobu oznámený zápas na žilinský galavečer, ktorý sa uskutoční 19. októbra. Jeho súperom bude maďarský bojovník László Farkas s veľmi slušným profi skóre 26-5. Organizácia RFA však nedávno oznámila, že sa obaja Sivákovci predstavia aj v Prahe, ted Sivák absolvuje dva zápasy v priebehu necelého mesiaca.

Meno jeho súpera doposiaľ nie je známe, no jeho otec už svojho oponenta pozná. Ním bude macedónsko-český reprezentant Erkan Murat, ktorého už fanúšikovia RFA dôverne poznajú. Na turnaji Ring Tour v Trnave zdolal Tomáša Drábika na body a na začiatku tohto roka podľahol v Bratislave Jurajovi Hrivnákovi. Duel so Sivákom starším bude teda jeho tretím vystúpením v rámci tejto organizácie.

Otec so synom na jednej karte

Úplnou raritou vo svete športu je, ak sa na tom istom podujatí objaví otec so synom v úlohe športovcov. Svetlou výnimkou je napríklad legendárny basketbalista LeBron James a jeho syn LeBron James Jr., ktorí sa nedávno stali spoluhráčmi v rámci tímu Los Angeles Lakers.

Na domácej scéne sa podobný prípad ako Vaškovia Sivákovci udial v pražskej Lucerne v roku 2019, na ktorej sa rozlúčil so svojou bohatou kariérou Jiří Apeltauer. Kartu pritom otváral jeho syn Samuel Apeltauer. Napriek tomu, že obaja svoje zápasy prehrali, išlo o veľmi dojemný moment, na ktorý domáca bojová scéna dodnes nezabudla.

Presne taký sa udeje aj 28. septembra v pražskom O2 Universu, na ktorom sa vôbec prvýkrát v histórii organizácií RFA a IAF objaví otec so synom. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

PR: Martin Solčan

redakcia PremiumNews