Reakcia generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku!

KTO KONÁ V SÚLADE SO ZÁKONOM, KONÁ SLOBODNE

K dnešným vyhláseniam politického hnutia PS k môjmu rozhodnutiu o dočasnom pozastavení výkonu funkcie prokurátora JUDr. M. Š., trestne stíhaného pre úmyselný trestný čin v súvislosti s výkonom funkcie prokurátora:

Dnešné vyjadrenia politikov PS nie sú ničím iným, ako hrubo urážajúcim útokom na generálneho prokurátora. Ide o politický útok na najvyššieho predstaviteľa slovenskej prokuratúry pre personálne rozhodnutie, ktorým bolo urobené zadosť zákonu, a ktorý bol nevyhnutný pre zachovanie dôveryhodnosti prokuratúry. O útok bez akejkoľvek znalosti príslušného spisu a relevantných podkladov, teda o útok nekorektný.

Musím sa dôrazne ohradiť voči spájaniu mojej osoby s akoukoľvek politickou stranou a voči sústavnému, až nedôstojnému očierňovaniu. Výroky, že „konám ako nástroj smeráckej pomsty a ako nástroj na zmarenie dôležitých káuz v prospech politických špičiek Smeru“, a že „slúžim politikom a zločincom“, považujem nielen za ničím nepodložené hrubé urážky, ale priam až za podlosť a bezočivosť.

Podsúvanie tvrdenia, že „nekonám slobodne“, považujem rovnako za nepatričné. Každému z predstaviteľov verejnej moci by som doprial toľko slobody, nestrannosti a objektivity, ktorou disponujem pri výkone funkcie generálneho prokurátora. Lebo, kto koná v súlade so zákonom, koná slobodne.

Môžete na mňa útočiť, môžete ma aj urážať, nezmení to však môj prístup k plneniu zákonných povinností. A ten nikdy neovplyvní ani verejná mienka, ani médiá a ani politici.

Zdroj: Facebook gen. pro. Maroš Žilinka

redakcia PremiumNews