Recepty na obľúbené nátierky!

Nátierka syrová labužnícka

Suroviny:

syr tavený, syr Niva, syr tvrdý, maslo, mlieko, soľ, cibuľa

Postup:

Maslo vymiešame s mäkkým syrom a mliekom. Pridáme očistenú na jemno posekanú cibuľu, nastrúhaný plesňový syr, nastrúhaný tvrdý syr a vyšľaháme do peny. Dochutíme soľou.

Nátierka vlašská

Suroviny: 

maslo, horčica, cibuľa, šunka, uhorky, soľ, vajíčka

Postup:

Maslo vymiešame s horčicou, pridáme očistenú, na jemno pokrájanú cibuľu, na drobné rezance pokrájanú šunku a sterilizované uhorky. Všetko dobre vymiešame. Nakoniec pridáme posekané natvrdo uvarené vajcia. Dochutíme soľou.

Nátierka z reďkovky a syra

Suroviny:

syr tavený, maslo, reďkovka, soľ, mlieko

Postup:

Maslo vyšľaháme so taveným syrom a mliekom. Pridáme očistenú nastrúhanú reďkovku, osolíme a vyšľaháme.

Nátierka drožďová

Suroviny:

maslo čerstvé, vajcia, cibuľa, droždie čerstvé, soľ, olej

Postup:

Na oleji speníme očistenú na jemno pokrájanú cibuľu, pridáme droždie, popražíme do ružova a odstavíme. Vajcia uvarené na tvrdo postrúhame. Maslo vymiešame, pridáme opražené droždie, postrúhané vajcia , osolíme a vyšľaháme. Natierame na chlieb, zdobíme zeleninou.  

Nátierka karfiolová

Suroviny:

karfiol, maslo, soľ, mlieko

Postup:

Karfiol očistíme, umyjeme a vložíme uvariť do slanej vody. Po uvarení necháme vychladnúť. Rozmixujeme . Maslo vymiešame, pridáme rozmixovaný karfiol, dochutíme soľou, zriedime mliekom a dobre vyšľaháme.

Nátierka syrová s cesnakom

Suroviny:

maslo, mäkký syr, mlieko, cesnak, soľ

Postup:

Maslo vyšľaháme do peny, pridáme mäkký syr, mlieko, očistený prelisovaný cesnak a dobre vyšľaháme. Dochutíme soľou.  

Nátierka viedenská

Suroviny:

maslo, mlieko, tvaroh, syr, chren, cibuľa, soľ

Postup:

Tvaroh prelisujeme, vyšľaháme s maslom a mliekom. Pridáme na jemno nastrúhaný syr, očistený nastrúhaný chren a na jemno pokrájanú očistenú cibuľu. Dobre vyšľaháme a dochutíme soľou.

Nátierka liptovská

Suroviny:

mlieko, bryndza, cibuľa, soľ, pažítka

Postup:

Maslo vymiešame s mliekom, pridáme bryndzu, na jemno pokrájanú očistenú cibuľu. Dochutíme podľa potreby soľou a pažítkou. Dobre vyšľaháme. 

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *