Nátierka syrová labužnícka
Suroviny:
syr tavený, syr Niva, syr tvrdý, maslo, mlieko, soľ, cibuľa
Postup:
Maslo vymiešame s mäkkým syrom a mliekom. Pridáme očistenú na jemno posekanú cibuľu, nastrúhaný plesňový syr, nastrúhaný tvrdý syr a vyšľaháme do peny. Dochutíme soľou.
Nátierka vlašská
Suroviny:
maslo, horčica, cibuľa, šunka, uhorky, soľ, vajíčka
Postup:
Maslo vymiešame s horčicou, pridáme očistenú, na jemno pokrájanú cibuľu, na drobné rezance pokrájanú šunku a sterilizované uhorky. Všetko dobre vymiešame. Nakoniec pridáme posekané natvrdo uvarené vajcia. Dochutíme soľou.
Nátierka z reďkovky a syra
Suroviny:
syr tavený, maslo, reďkovka, soľ, mlieko
Postup:
Maslo vyšľaháme so taveným syrom a mliekom. Pridáme očistenú nastrúhanú reďkovku, osolíme a vyšľaháme.
Nátierka drožďová
Suroviny:
maslo čerstvé, vajcia, cibuľa, droždie čerstvé, soľ, olej
Postup:
Na oleji speníme očistenú na jemno pokrájanú cibuľu, pridáme droždie, popražíme do ružova a odstavíme. Vajcia uvarené na tvrdo postrúhame. Maslo vymiešame, pridáme opražené droždie, postrúhané vajcia , osolíme a vyšľaháme. Natierame na chlieb, zdobíme zeleninou.
Nátierka karfiolová
Suroviny:
karfiol, maslo, soľ, mlieko
Postup:
Karfiol očistíme, umyjeme a vložíme uvariť do slanej vody. Po uvarení necháme vychladnúť. Rozmixujeme . Maslo vymiešame, pridáme rozmixovaný karfiol, dochutíme soľou, zriedime mliekom a dobre vyšľaháme.
Nátierka syrová s cesnakom
Suroviny:
maslo, mäkký syr, mlieko, cesnak, soľ
Postup:
Maslo vyšľaháme do peny, pridáme mäkký syr, mlieko, očistený prelisovaný cesnak a dobre vyšľaháme. Dochutíme soľou.
Nátierka viedenská
Suroviny:
maslo, mlieko, tvaroh, syr, chren, cibuľa, soľ
Postup:
Tvaroh prelisujeme, vyšľaháme s maslom a mliekom. Pridáme na jemno nastrúhaný syr, očistený nastrúhaný chren a na jemno pokrájanú očistenú cibuľu. Dobre vyšľaháme a dochutíme soľou.
Nátierka liptovská
Suroviny:
mlieko, bryndza, cibuľa, soľ, pažítka
Postup:
Maslo vymiešame s mliekom, pridáme bryndzu, na jemno pokrájanú očistenú cibuľu. Dochutíme podľa potreby soľou a pažítkou. Dobre vyšľaháme.
redakcia PremiumNews