Ruské Rakety na Dosah Slovenska: Vojenské Lietadlá v Pohotovosti!

V noci na sobotu sa situácia pri slovenských hraniciach vyostrila, keď masívny ruský raketový útok na Ukrajinu spôsobil poplach aj u našich severných susedov. Rakety dopadali nebezpečne blízko Slovenska, konkrétne v Zakarpatskej oblasti, a v Ľvovskej oblasti blízko poľských hraníc.

Poľské ozbrojené sily neváhali a okamžite nasadili svoje lietadlá spolu so spojeneckými jednotkami, aby chránili vzdušný priestor. „Upozorňujeme, že zvýšená aktivita lietadiel môže spôsobiť vyššiu hladinu hluku v juhovýchodnej časti krajiny,“ varovali poľské ozbrojené sily.

Útok spôsobil obrovské škody naprieč Ukrajinou – od Záporožskej až po Ivano-Frankivskú oblasť. Zničené obytné budovy a desiatky zranených ľudí sú smutným dôsledkom tohto brutálneho útoku. Počas posledných dvoch a pol mesiaca ide už o šiesty masívny útok zameraný na ukrajinskú energetickú infraštruktúru, pričom vážne poškodili dve tepelné elektrárne.

Ruské rakety boli vypustené z viacerých miest vrátane Kaspického mora, Krymu a Čierneho mora. Poľská armáda je nepretržite v bojovej pohotovosti a monitoruje situáciu, aby zabezpečila ochranu svojho územia.

Napätie stúpa a oči celého sveta sa upierajú na Ukrajinu a jej odvážnych susedov.

redakcia PremiumNews