Růžička dostal stopku od RFA: Čo bude teraz so Sivákom?

Posledné dni je najhorúcejšou témou česko-slovenskej bojovej scény kontroverzný Tadeáš Růžička a jeho správanie na pražskom kúpalisku. Miliónový zápas, v ktorom sa mali stretnúť dvaja RFA šampióni Růžička a Sivák, sa neuskutoční aj za prepdokladu, že Mawar zostane na slobode. Miliónový zápas sa však neruší a prebehne v plánovanom termíne 15. februára 2025 v Ostravar Aréne.

Náhradný súper

Postupne začali odsudzovať Růžičkovo správanie viaceré osobnosti česko-slovenskej scény a nechýbali ani organizácie Real Fight Arena a I Am Fighter. Vystavením stopky jednému z najlepších strikerov v našich oboch republikách tak zrušili jeho naplánovaný zápas s Václavom Sivákom, ktorému momentálne hľadajú adekvátneho súpera.

Fanúšikovia v komentároch na Instagrame prišli s veľmi zaujímavými návrhmi na potenciálnu náhradu. Padli mená ako Leo Brichta, Buakaw Banchamek, Patrik Záděra či posledný Mawarov premožiteľ Josef „Tyson“ Škop. Možností je ešte ďaleko viac a RFA s IAF ubezpečujú fanúšikov, že ani Růžičkova absencia nebude klincom do rakvy miliónového zápasu.

Ešte je dosť času

Spoločné ostravské podujatie RFA a IAF, na ktorom mal pôvodne byť zápas Růžička vs. Sivák, sa uskutoční 15. februára. Obe organizácie tak majú vyše polroka na to, aby našli a odpromovali súpera, ktorý bude hodný miliónového zápasu. Václav Sivák totiž doposiaľ medzi profesionálmi nespoznal premožiteľa a nielen na európskej, ale aj na svetovej scéne si množstvo bojovníkov robí naňho zálusk.

Najbližšie čaká obe organizácie turnaj RFA x IAF: Special Title Night 2, ktorý prebehne 29. septembra. Hlavný zápas zaobstarajú Arbi Mezhidov a Leo Brichta o titul ľahkej váhy. O opasok šampióna zabojujú aj Matěj Kozubovský s Tamásom Pirikom či Dominik Bereczki s Patrikom Záděrom. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

PR: Martin Solčan

redakcia PremiumNews