Šanca na odplatu! Zajícová sa opäť stretne so svojou premožiteľkou

Čo sa týka čísel na sociálnych sieťach a pútaní pozornosti, Veronika Zajícová je najvýraznejšou bojovníčkou česko-slovenskej ženskej MMA scény. Vstup medzi profesionálky jej však nevyšiel ideálne a na víťazný debut nadviazala tromi prehrami v rade. 

Jednu z nich jej uštedrila Maďarka Beáta Juhász, s ktorou si teraz na žilinskej pôde dá Zajícová odvetu. Galavečer RFA 18 prebehne 19. októbra a vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.

Pokus o zmŕtvychvstanie

Keď sa Zajícová dostala do kariérneho bodu, kedy mala skóre 1-3, väčšina domácej MMA scény ju nadobro odpísala. Česká bojovníčka to však nezabalila a pokračovala v tvrdej drine ďalej. Momentálne zápasí pod Iljom Škondričom v bratislavskej Octagon Fighting Academy a v poslednom zápase konečne prelomila smolu.

V súboji s Agatou Truskolaskou sa okamžite dostala do vrchnej pozície na zemi a trvalo len pár sekúnd, kým rozbehla ground and pound, na ktorý Poľka nenašla odpoveď. Zajícová tak upravila svoje skóre na 2-3 a ak uspeje aj v tomto súboji, zbaví sa negatívneho rekordu.

Rovnaký priebeh ako v Budapešti?

Prvé vzájomné meranie síl Veroniky Zajícovej s Beátou Juhász prebehlo tesne pred koncom kalendárneho roku 2023. Maďarská bojovníčka mala výhodu domáceho prostredia a ako to býva u Veroniky zvykom, aj v tomto zápase bolo každé kolo veľmi tesné. Všetci bodoví rozhodcovia však videli vyhrať domácu Juhász, ktorá v 1. a 3. kole dokázala vziať Zajícovú pod seba a aj ju tam udržať.

Juhász sa doposiaľ v rámci RFA predstavila trikrát, pričom vo dvoch zápasoch odchádzala ako víťazka a podľahla jedine Kamile Šimkovej na body. V tomto zápase Šimková dominovala nielen v postoji, ale aj na zemi. Každý bodový rozhodca nabodoval tento súboj 30-26. Ak Zajícová dokáže použiť rovnakú stratégiu ako jej krajanka, tentokrát by už mala byť úspešná.

PR: Martin Solčan

redakcia PremiumNews