SaS odmieta novelu Trestného zákona, Gröhling odkazuje na chaos v koalícii!

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) sa rozhodla proti novele Trestného zákona, ktorú prerokúva Národná rada SR. Na tlačovej besede predseda SaS Branislav Gröhling ostro kritizoval vládu a koalíciu, nazval ich babrákmi a tvrdil, že zákony pripravujú chaoticky a narýchlo.

Exministerka spravodlivosti Mária Kolíková pridala svoj hlas k tejto kritike, označujúc Trestný zákon za “trhací kalendár.” Upozornila, že novela bola schválená bez konzultácií s odborníkmi a zameriava sa len na trestné činy týkajúce sa európskych financií, čím zanedbáva korupciu spojenú s domácimi peniazmi.

Vláda nedávno modifikovala zákon a zaviedla prísnejšie tresty pre prípady poškodzovania finančných záujmov EÚ. Schvaľovanie novely prebieha v skrátenom legislatívnom konaní, čo len pridáva na chaose a nespokojnosti opozície.

Je jasné, že politická scéna na Slovensku zažíva turbulentné časy, pričom SaS a ďalší kritici nešetria ostrými slovami na adresu vlády. Ako sa situácia vyvinie, zostáva otázne, no jedno je isté – napätie medzi vládou a opozíciou narastá.

redakcia PremiumNews