Skupina OJV prichádza s ďalšou energickou novinkou “Manifestivalová”

Orchester Jeana Valjeana (OJV) uvádza svoj nový singel “Manifestivalová”

Po viac než roku sa skupina Orchester Jeana Valjeana (OJV) vracia na scénu s novým singlom “Manifestivalová”, ktorý je súčasťou ich pripravovaného albumu. OJV, známi svojím originálnym prístupom k hudbe, opäť prináša pesničku plnú recesie, humoru a tanečnej energie, tentoraz obohatenú o zaujímavý – umelecký vizuál.

Naposledy skupina zaujala svojich fanúšikov vážnou skladbou “Nad Tatrou”, ktorá reflektovala spoločensko-politické dianie. Teraz sa vracajú k tomu, čo je pre nich najtypickejšie. „Skladba “Manifestivalová” je opäť plná recesie, humoru a tanečnej energie. “V refréne zaznie slovné spojenie Hudobné leto. Preto sme sa rozhodli vyjsť s touto skladbou von práve cez leto. To minulé sme nestihli a do budúceho sa nám čakať nechce, preto toto leto..“ uvádza s úsmevom kapela.

Významná Spolupráca s Adamom Ilyasom Kurucom

O hudobnú produkciu skladby “Manifestivalová” sa postaral renomovaný producent Adam Ilyas Kuruc, s ktorým OJV spolupracovali už na prvom albume. Kuruc, ktorý má na konte spolupráce s významnými umelcami a telesami ako Los Angeles Philharmonic, Hollywood Bowl Orchestra, BBC Concert Orchestra, Gustavo Dudamel a nositelia Grammy Rodrigo & Gabriela, prináša do skladieb OJV svoju typickú polyštýlovosť a žánrovú rozmanitosť. „Adam je pre nás neoceniteľný. Jeho skúsenosti a talent nás posúvajú stále ďalej,“ hovorí kapela o svojom producentovi.

Režisérske Duo Nemtuda a Čech

Videoklip k skladbe režíroval Michal Nemtuda a za kamerou mu pomáhal Martin Čech. Toto duo má na konte už viacero videoklipov pre OJV. Natáčanie prebehlo v krásnych priestoroch Stupavskej synagógy a výsledok predčil všetky očakávania. „Videoklip sa nám podarilo oživiť nezvyčajným vizuálom, ktorý kombinuje veľkolepé zábery s bizarnými a vtipnými momentmi. Samotné natáčanie prebehlo pomerne rýchlo, počas jedného nekonečného dňa, kedže sme mali jasnú predstavu a všetko dôkladne pripravené. Napriek tomu, ale jedna z najlepších častí klipu, spoločná choreografia v maskách vznikla úplne  spontánne a neplánovane  práve počas natáčania. Chceli by sme sa veľmi pekne poďakovať všetkým, čo prišli na natáčanie a nezištne pomohli zo záverečnou tancovačkou. Veľmi si to vážime a ešte raz ďakujeme.  “ spomína kapela.

“S Miškom Nemtudom som sa prvý krát stretol pred rokmi pri spoločnej hereckej práci pred kamerou. Ja som vtedy ani netušil, že raz budem mať kapelu a on poďľa mňa vtedy tiež netušil, že okrem herectva sa bude raz venovať aj filmárčine. Ani by mi nenapadlo, že sa po tých rokoch naše cesty znova skrížia práve takto. Spolupracuje sa nám spolu veľmi dobre, čoho je dôkazom aj to, že OJVčku režíruje, či už sám, alebo v tandeme s Jakubom Kronerom , už asi piaty videoklip.” 

dodáva Daniel Fischer, spevák kapely OJV

Skladba s Posolstvom

O skladbe samotnej OJV hovoria: „Tato hudobná modlitba je pre všetkých, ktorí boli, alebo túžili byť vypočutí. Modlíme sa a orodujeme za vás všetkých, aby ste boli úspešní, aby ste mali veľa koncertov, videní a počutí. Na veky vekov. Tantiem.“

Spojenie herectva a hudby

Kapela vznikla v roku 2006 pôvodne ako čisto herecká zostava, no počas rokov sa jej zloženie menilo a dnes ju tvoria traja známi herci, spevák a gitarista Daniel Fischer, perkusionista Lukáš Dóza a klávesák Daniel Žulčák. Neskôr si do kapely prizvali aj hudobníkov – bubeníka Vojtecha Geletu a basgitaristu Fedora Freša, syna najznámejšieho slovenského hudobníka v džezovom a rockovom žánri. 

Najbližšie Koncerty

Kapela tiež pozýva na svoje nadchádzajúce koncerty. V auguste sa predstavia na niekoľkých koncertoch v Bratislave, najbližšie 8. 8. v Bohéme, alebo 23. 8. v Pink Whale, no vidieť a počuť ich môžete aj v iných slovenských mestách, ktoré nájdete na ich oficiálnych stránkach.

Link na videoklip: MANIFESTIVALOVÁ

Instagram: @ojv_official

Facebook

Skladba je dostupná na všetkých digitálnych platformách. 

PR: Andrea Sulovská

redakcia PremiumNews