SLOVAN S ĎALŠOU VYSOKOU PREHROU NA SPIŠI

Slovan žiaľ pokračuje v katastrofálnom úvode novej sezóny a na Spiši svoj tieň z posledných zápasov neprekonal. Naopak, pripísal si ďalšiu jednoznačnú prehru na ľade aktuálneho lídra celej extraligy.

HK Spišská Nová Ves vs HC SLOVAN Bratislava 5:1 (3:0, 2:0, 0:1)

Napriek tomu, že Slovan vedel, čo ho v Spišskej Novej Vsi čaká, absolútne nezachytil úvod zápasu. Už v prvej minúte nastrelil Merežko tyč a na konci druhej minúte už Slovan prehrával po góle Archambaulta, ktorého v prečíslení dvoch na jedného našiel Nellis. Nasledovali tri vylúčenia Slovana a to tretie už belasí neubránili. Tentoraz Archambault prihrával pred bránku Burgessovi, ktorý zvýšil na 2:0. Ihneď po buly sa na modrej čiare uvoľnil Valach a tvrdou strelou upravil už na 3:0. Slovan bol zrelý na uterák už v 17. min., keď ďalšia kombinácia zámorských hráčov skončila v sieti, rozhodcovia napokon po kozultácii s videom tento gól neuznali a do kabín sa išlo za stavu 3:0.

V polovici zápasu prišli opäť chvíle domácich. Najprv Merežko vymietol horný roh Coreauovej bránky a o pár minút brankára Slovana nachytal aj Giľák, ktorý upravil už na hrozivých 0:5. Po tomto góle kanadského gólmana vystriedal Samuel Baroš, ktorý už do konca zápasu neinkasoval.

Na začiatku tretej tretiny Slovan znížil, po prihrávke Findlayho sa bekhendom presadil Fetkovič. Vzápätí mohol znížiť aj O’Brien, ale blafákom nedokázal dostať puk za Melicherčíkov chrbát. Pri následných vzájomných vylúčeniach sa obe mužstvá dostali do nádejných prečíslení, ale gól z toho už nebol. Slovan tak prehral v Spišskej Novej Vsi hladko 1:5.

Zdroj: hcslovan.sk