Slovenskí hokejisti z KHL môžu reprezentovať: Otvorená cesta na olympiádu

Slovenský zväz ľadového hokeja sa prikláňa k možnosti zapojiť hráčov z Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) do národného tímu pre nadchádzajúce olympijské kvalifikácie. Výsledky prieskumu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), iniciovaného zástupcom HKM Zvolen Dušanom Mrázom, ukázali, že 52 percent klubov podporuje účasť hráčov z KHL.

V prieskume sa zúčastnili všetky kluby s hlasovacím právom, pričom 38 percent bolo proti a 10 percent sa zdržalo hlasovania. “Slovenský zväz ľadového hokeja sa teda prikláňa k verzii, že reprezentácia by mala byť na jednotlivých turnajoch v čo najsilnejšom možnom zložení bez ohľadu na klubovú príslušnosť hráčov,” uviedol SZĽH.

Rozhodnutie o nominácii bude teraz na tréneroch a samotných hráčoch. V najbližších týždňoch sa očakáva zverejnenie nominácie na finálový turnaj olympijskej kvalifikácie, ktorý sa uskutoční od 29. augusta do 1. septembra v Bratislave. Slovensko sa na ňom stretne s tímami Rakúska, Maďarska a Kazachstanu.

Toto rozhodnutie otvára nové možnosti pre slovenských hokejistov a prináša nádej na silnú a konkurencieschopnú zostavu v boji o miestenku na zimné olympijské hry 2026.

redakcia PremiumNews