So Sivákom prežil nezmysel, teraz prichádza ďalšia šanca: Záděra zabojuje o titul RFA!

Český postojár Patrik Záděra sa na RFA 16 v Opave ukázal v perfektnom svetle a ukončil svojho poľského súpera za necelých 90 sekúnd. Vypýtal si tak ďalšiu šancu stať sa šampiónom RFA. Keď bojoval o titul naposledy, stál proti nemu Václav Sivák. 

Tentokrát ide o pár kilogramov vyššie a v jeho prvej titulovej obhajobe vyzve Maďara Dominika Bereczkého. Súboj o šampióna vo váhe do 75 kg bude súčasťou RFA x IAF: Special Title Night 2. Podujatie sa uskutoční 21. septembra a vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

Prehral len jedinýkrát

V rámci organizácie Real Fight Arena sa Patrik Záděra predstavil dokopy štyrikrát. Najprv dominantne zdolal na body krajana Krištůfka a necelé dva mesiace nato čelil svojmu doposiaľ najsilnejšiemu súperovi. Ním bol hviezdny Václav Sivák, s ktorým bojoval o post šampióna pod K1 pravidlami do 66 kilogramov. Zápas sa však odohrával len na jednu bránu a napriek neuveriteľne tvrdej brade z neho Záděra odišiel ako porazený.

Na víťaznú vlnu sa vrátil prakticky ihneď, keď v Budapešti zdvihákom knokautoval domáceho bojovníka. Záděra medzičasom zápasil po celej Európe, no v prvej polovici kalendárneho roka 2024 sa opäť vrátil na domácu scénu. Na galavečeri RFA 16 v Opave čelil Poliakovi Pieniakowskému, ktorý nevydržal ani do polovice úvodného kola.

Druhá šanca stať sa šampiónom

Po návrate na víťaznú vlnu nebolo už veľmi na čo čakať. Patrik Záděra znovu zabojuje o titul RFA, tentokrát však v malých rukaviciach, vo váhe do 75 kilogramov a proti úplne odlišnému súperovi. V klietke ho bude čakať Dominik Bereczki, ktorý sa stal šampiónom na domácej pôde na RFA 13 v Budapešti. Vo fyzicky náročnom dueli zdolal bývalého Glory bojovníka Mikeliča jednomyseľne na body.

Duel s Patrikom Záděrom tak bude pre Bereczkého jeho prvou titulovou obhajobou. Poduajtie RFA x IAF: Special Title Night 2 tak okrem šampiónskeho duelu Brichta vs. Mezhidov prinesie ďalšiu veľmi zaujímavú konfrontáciu. Zápas sa uskutoční 21. septembra. Vstupenky sú dostupné v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

PR: Martin Solčan

redakcia PremiumNews