Šokujúca odvaha! Ódor razantne kontruje Ficovi: “Slovensko nie je jeho hračkou!”

Premiér Robert Fico vyvolal vlnu nevôle svojím nedávnym vyjadrením ohľadom zbierky pre Ukrajinu. Jeho komentár, že príspevok k zbierke je len “prd do stromovky”, vyvolal ostré reakcie zo strany občanov a politikov.

Bývalý premiér a líder hnutia Progresívne Slovensko (PS), Ľudovít Ódor, ostro zareagoval na Ficove slová. Podľa neho je suma takmer štyroch miliónov eur vyzbieraná pre Ukrajinu dôležitým signálom solidarity. Ódor týmto spôsobom jasne deklaroval, že Slovensko nie je len proruský Fico.

Aj poslanec NR SR za PS, Jaroslav Spišiak, sa pridal k kritike. Vyjadril hrdosť nad občanmi, ktorí sa na zbierke pre Ukrajinu podieľali, a naznačil, že Ficova nespokojnosť pramení z toho, že nemá nad týmito peniazmi kontrolu.

Tento spor nám ukazuje, že otázka podpory Ukrajiny sa stáva nielen geopolitickou, ale aj domácopolitickou témou. Boj o podporu a solidaritu s Ukrajinou sa tak prenáša aj do slovnej arény, kde sa stretávajú názory politikov a občanov. Budeme sledovať, ako sa táto situácia ďalej vyvíja a aký vplyv bude mať na vnímanie slovenskej politiky a solidarity na Slovensku.

redakcia PremiumNews