Šokujúci zvrat: „Čurillovci“ pred súdom! Po dvoch rokoch vyšetrovania hrozia prísne tresty

Po dva a pol roku vyšetrovania prichádza šokujúca správa – sedem policajtov známych ako „čurillovci“ čelí obžalobe! Ján Čurilla, Pavol Ďurka, Štefan Mašin, Milan Sabota, Branislav Dunčko, Róbert Magula a Peter Scholtz sú obvinení z vážneho zneužívania právomoci verejného činiteľa. Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ukončil prípad a návrh na obžalobu už leží na stole dozorujúceho prokurátora.

Ako informovala hovorkyňa inšpekcie Andrea Dobiášová, vyšetrovanie bolo rozsiahle – vypočutých bolo neuveriteľných 8000 hodín zvukových záznamov a spracovaných 15 spisových zväzkov so 6678 stranami. Situácia je napätá a očakáva sa, že súdny proces prinesie dramatické zvraty.

Advokát obvinených, Peter Kubina, je presvedčený o nevine svojich klientov a tvrdí, že obvinenia sú neopodstatnené. „V normálnej krajine by toto obvinenie bolo zrušené okamžite,“ vyhlásil a dodal, že prípad sa konečne musí dostať pred nezávislý súd, ktorý rozhodne spravodlivo.

Verejnosť je rozdelená, médiá sledujú každý krok a obvinení policajti sú pod neustálym tlakom. Aký bude konečný verdikt? Toto bude skutočná právna dráma!

redakcia PremiumNews