Šoubiznis alebo Lifestyle

Vincent Cassel – špičkový herec a zvodca krásnych žien

Tento rodák z Paríža je viac než len charakterový herec. Je to muž s osobitým štýlom a schopnosťou zaujať aj mimo filmového plátna. Medzi jeho prednosti patrí aj to, že sa do neho zamilovala skutočná femme fatale – Monica Belluci, alebo exotická modelka Tina Kunakey. Zaujímavé je, že všetko, čo tento muž robí, či už to je nejaká herecká postava, módna značka, ktorú reprezentuje, alebo dáma, ktorá získala jeho srdce, je strela do čierneho. 

Herecká osobnosť Vincent Cassel bol často prirovnávaný k mladému Robertovi De Nirovi či Jean-Paulovi Belmondovi. Jeho pôsobivé herecké schopnosti a charizma ho postupne urobili jedným z najuznávanejších hercov v súčasnom filmovom priemysle. Poďme sa pozrieť na niektoré z jeho najvýznamnejších filmových úspechov. 

Od prelomových úloh k hollywoodskym trhákom 

V akčnom filme Dobermann – vojna gangov  z roku 1997, stvárnil Cassel titulnú postavu brutálneho, inteligentného a nebezpečného vodcu zločineckej skupiny, ktorá terorizuje Paríž. Jeho autentický herecký prejav bol vskutku obdivuhodný. 

V medzinárodnom hite Bratstvo vlkov – Hon na beštiu, ktorý mal premiéru v roku 2001 sa stal Cassel známym aj pre americké publikum. Stvárňuje tu charizmatického aristokrata so zmyslom pre dobrodružstvo a záhadu, vášnivého lovca a bojovníka. 

Cassel sa nikdy nevyhýbal kontroverzným témam, a práve preto sa objavil vo filme Zvrátený z roku 2003, ktorý patrí medzi najkontroverznejšie diela desaťročia. Tento film pojednáva o znásilnení, pomste a výčitkách svedomia. Casselov herecký výkon v tejto dráme bol mimoriadne silný. Zúfalstvo, hnev a túžba po pomste jeho postavy prispela k neuveriteľnej intenzite tejto filmovej klasiky. Hlavne scéna znásilnenia v tomto filme je extrémne násilná a grafická, so silným dôrazom na brutalitu a bezmocnosť obete.

Vo filme Dannyho dvanástka z roku 2004 hrá Cassel po boku Georgea Clooneyho, Brada Pitta, Julie Roberts, Matta Damona a ďalších známych mien. Jeho postava Françoisa Touloura, známeho ako Night Fox, majstrovského zlodeja je elegantná a neúprosná. 

V psychologickom thrilleri režiséra Darrena Aronofského, Black Swan z roku 2010 Cassel zahral postavu Toma Leroya, excentrického baletného režiséra. Jeho postava bola komplexná, odvážna, a jeho herecký výkon bol výnimočný. Film získal viacero ocenení a nominácií, vrátane Oscara. 

Filmy, ktoré sme spomenuli, sú len zlomok z bohatej filmografie tejto francúzskej osobnosti. Tento rok si môžete pozrieť Cassela vo filme Traja mušketieri: D’Artagnan. Cassel si zahral úlohu ostrieľaného Athosa. Zaujímavosťou je, že tento film sa s rozpočtom viac ako 70 miliónov eur stal najdrahším projektom v histórii francúzskej kinematografie. Nakrúcalo sa v prestížnych lokalitách, ako sú palác Louvre, hotel Invalidovňa, zámky Fontainebleau a Saint-Germain-en-Laye, atď. Pôsobivé je aj ďalšie hviezdne obsadenie: Eva Green, Vincent Cassel, Olive Jackson-Cohen, Vicky Krieps, Louis Garrel a Romain Duris.

Najnovšia francúzska filmová verzia legendárneho príbehu prichádza do slovenských kín v dvoch častiach. Prvá časť mala premiéru 6. apríla a druhá časť s názvom Traja mušketieri: Milady by mala prísť do kín 13. decembra.

Ak vás zaujíma viac informácií o tomto slávnom Francúzovi, pozývame vás na prehliadku jeho módneho štýlu. Nech už ste fanúšikmi jeho hereckého umenia alebo ho obdivujete pre jeho štýl, určite vás môže inšpirovať, ako Vincent Cassel dokáže spojiť jednoduchosť s eleganciou. Článok v našej novej rubrike Lifestyle vám prezradí všetky jeho módne tajomstvá:

PR: Adriana Polak Sinka