Španielsko sa po dramatickej otočke prebojovalo do finále EURO 2024

V utorkovom semifinálovom zápase na Majstrovstvách Európy vo futbale predviedli španielski futbalisti nezabudnuteľný výkon, keď zdolali Francúzsko 2:1 a zabezpečili si tak postup do finále. Tento úspech znamená pre Španielsko prvý finálový zápas na európskom šampionáte od roku 2012.

Hrdinom večera sa stal Dani Olmo, ktorý v 25. minúte strelil víťazný gól. Ďalší historický okamih priniesol Lamine Yamal, ktorý sa svojím presným zásahom zapísal do dejín ako najmladší strelec v histórii európskych šampionátov. Francúzsko, ktoré strelilo prvý a jediný gól v zápase zásluhou Randala Kolo Muaniho, nedokázalo udržať vedenie a po rýchlej odpovedi Španielska už nedokázalo nájsť cestu späť do zápasu.

Španieli teraz netrpezlivo čakajú na výsledok druhého semifinálového zápasu medzi Holandskom a Anglickom, aby spoznali svojho súpera vo finále, ktoré sa uskutoční v nedeľu 14. júla na olympijskom štadióne v Berlíne. Tento súboj sľubuje vzrušujúce finále, kde sa Španielsko pokúsi získať ďalší kontinentálny titul.

redakcia PremiumNews