Stanovisko STVR ku Kultúrnemu štrajku

Slovenská televízia a rozhlas rešpektuje rozhodnutie zástupcov Štrajkového výboru zamestnancov a spolupracovníkov Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu pripojiť sa k štrajkovej pohotovosti v rámci tzv. Kultúrneho štrajku. Túto iniciatívu zástupcov Štrajkového výboru STVR považujeme za aktivitu jednotlivcov, ktorí, samozrejme, majú právo kedykoľvek slobodne vyjadriť svoj názor.

Zároveň však opätovne dôrazne odmietame špekulácie o politických zásahoch do spravodajského obsahu verejnoprávneho média. Sekcia spravodajstva Slovenskej televízie a rozhlasu pracuje autonómne, v súlade so Štatútom programových pracovníkov a spolupracovníkov Slovenskej televízie a rozhlasu.

„Cieľom vedenia Sekcie spravodajstva je aj naďalej tvorba profesionálneho, objektívneho a nestranného spravodajstva, ktoré si ctí všetky pravidlá žurnalistiky.

Pri opakovaných stretnutiach so zamestnancami redakcie spravodajstva som vždy prízvukoval, že v prípade akýchkoľvek otázok a pochybností som všetkým plne k dispozícii. Vážim si prácu našich redaktorov a verím, že si budú aj naďalej plniť svoju nezastupiteľnú novinársku úlohu,” povedal zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina.

PR: Andrea Pivarčiová

redakcia PremiumNews