Streľba na predvolebnom mítingu Donalda Trumpa v Pensylvánii

Pensylvánia zažila dramatické chvíle počas predvolebného mítingu republikánskeho kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa, keď došlo k streľbe. Incident sa odohral v sobotu, keď niekoľko výstrelov narušilo Trumpov prejav. Podľa záberov z miesta činu Trump, ktorý stál za rečníckym pultom, náhle padol k zemi. Krátko nato sa postavil obklopený ochrankou, aby dal najavo, že je v poriadku, hoci na jeho tvári a uchu bola viditeľná krv. Bývalý prezident bol následne rýchlo odvedený do bezpečia pripraveným vozidlom.

Hovorca Donalda Trumpa, Steven Cheung, v rozhovore pre CNN potvrdil, že Trump sa podrobil lekárskej prehliadke a jeho stav je stabilný. Tragický incident si však vyžiadal dve obete – útočníka a jedného z návštevníkov mítingu. Podľa informácií agentúry AP je prípad vyšetrovaný ako pokus o vraždu.

Táto udalosť opäť pripomína zvýšené bezpečnostné riziká spojené s verejnými vystúpeniami politických lídrov, najmä v období predvolebných kampaní. Incident v Pensylvánii zdôrazňuje potrebu prísnejších bezpečnostných opatrení na ochranu kandidátov a verejnosti.

Zdroj: agentura AP

redakcia PremiumNews