Sulík: Strašenie vystúpením z EÚ je hlúposť, o voličov treba bojovať programom!

Richard Sulík, líder kandidátky strany Sloboda a Solidarita (SaS) do volieb do Európskeho parlamentu, tvrdo skritizoval politické praktiky svojich konkurentov. Podľa neho je strašenie voličov potenciálnym vystúpením Slovenska z Európskej únie alebo inými apokalyptickými scenármi nezodpovedné a neefektívne.

„Jedni strašia tým, že tí druhí vyhrajú voľby, iní zase, že vystúpime z EÚ a skončíme u Putina pod sukňou. To nie je správne, lebo potom nezostáva priestor na diskusiu o riešeniach,“ vyhlásil Sulík. Zdôrazňuje, že politické strany by sa mali sústrediť na tvorbu konkrétnych volebných programov a riešenie reálnych problémov, ako sú zachovanie práva veta, ilegálna migrácia a zvýšenie konkurencieschopnosti EÚ.

Sulík zároveň tvrdí, že väčšina strán nemá žiadny program alebo používa len všeobecné frázy. Na rozdiel od nich SaS prichádza s podrobným volebným programom, ktorý obsahuje 163 bodov. „Väčšina strán ide proste s ničím, skrátka, napíše si ‚za mier‘. Iné strany si zase napíšu, že ‚udržíme Slovensko v EÚ‘, čo je jednoducho nezmysel,“ dodal Sulík, narážajúc na billboardy strán Smer-SD a Progresívne Slovensko.

Sulík verí, že len konkrétne riešenia a programy môžu krajinu posunúť vpred, a nie apelovanie na strach, nenávisť či závisť. „Som 15 rokov v politike, takže celkom dobre viem, ako to funguje. Voliči najviac počúvajú na nízke pudy, ale to našu krajinu vpred neposunie,“ uzavrel.

redakcia PremiumNews