Súpera spoznal už aj mladší z dvojice Sivákovcov: Hviezdu vyzve šampión z východnej Európy

Český bojovník Václav Sivák sa predstaví na karte RFA x IAF: Special Title Night 2 po boku svojho otca Václava Siváka staršieho. Zatiaľ čo ten už pozná svojho súpera Erkana Murata dlhšiu dobu, jeho hviezdny syn si musel trochu počkať. Aj naňho však prišiel rad a 28. septembra ho vyzve bulharský šampión Konstantin Stoykov so skóre 7-2. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

Ešte jedna zastávka

Václav Sivák mladší už mal dlhú dobu naplánovaný zápas s Lászlóm Farkasom na októbrový turnaj v Žiline. Ešte pred ním ho však čaká súboj s Bulharom Konstantinom Stoykovom, ktorý sa uskutoční necelý mesiac pred RFA 18. Sivák tak dostane príležitosť získať jubilejné 30. profi víťazstvo na pražskej pôde.

Konstantin Stoykov prichádza do zápasu ako 9-násobný bulharský šampión a získal titul aj v organizáciách SENSHI a Savages Balkan. Zápas sa však neuskutoční o titul šampióna RFA a pôjde “len” o superfight v dohodnutej váhe do 69 kilogramov.

Otec so synom na jednej karte

Úplnou raritou vo svete športu je, ak sa na tom istom podujatí objaví otec so synom v úlohe športovcov. Svetlou výnimkou je napríklad legendárny basketbalista LeBron James a jeho syn LeBron James Jr., ktorí sa nedávno stali spoluhráčmi v rámci tímu Los Angeles Lakers.

Na domácej scéne sa podobný prípad ako Vaškovia Sivákovci udial v pražskej Lucerne v roku 2019, na ktorej sa rozlúčil so svojou bohatou kariérou Jiří Apeltauer. Kartu pritom otváral jeho syn Samuel Apeltauer. Napriek tomu, že obaja svoje zápasy prehrali, išlo o veľmi dojemný moment, na ktorý domáca bojová scéna dodnes nezabudla.

Presne taký sa udeje aj 28. septembra v pražskom O2 Universu, na ktorom sa vôbec prvýkrát v histórii organizácií RFA a IAF objaví otec so synom. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

PR: Martin Solčan

redakcia PremiumNews