Syn je svetová hviezda, on bude zápasiť po jeho boku: Václav Sivák starší priznáva, kedy nastal zlom

Václava Siváka pozná prakticky celý postojársky svet. Neporazená hviezda kickboxu má aktuálne skóre 29-0 a skalpy famóznych bojovníkov v Rusku či poľskej KSW. 

Významnú rolu v jeho kariére však zohral jeho otec Václav Sivák starší, ktorý je takisto veľmi kvalitným postojárom. Na najbližšom turnaji RFA x IAF: Special Title Night vystúpi len pár hodín pred svojím synom a bude čeliť ostrieľanému Erkanovi Muratovi. Poduajtie prebehne 28. septembra a vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

Jeho zlom kariéry nastal teraz

Vašek Sivák mladší je po prestupe Tomáša Možného do MMA a odchode z Glory v súčasnosti suverénne najlepším česko-slovenským postojárom naprieč všetkými váhami. Počas celej jeho kariéry našiel oporu vo svojom otcovi, ktorý neustále stál po jeho boku. „Toto je sen, ktorý sa stal skutočnosťou, že Vašek je dobrý v tom, čo robí,“ povedal Václav Sivák starší.

Vašek je stále veľmi mladý bojovník a už dlhodobo patrí medzi postojársku elitu. Jeho otec je však presvedčený, že jeho kariérny zlom nenastal v minulosti, hoci už má profi skóre 29-0. „Zlom Vaškovej kariéry, by som skôr povedal, že nastal teraz,“ povedal na margo svojho syna, ktorý zbiera jeden skalp za druhým.

V Prahe sa na konci septembra predstavia na rovnakom galavečeri a pôjde o historický moment oboch organizácií RFA aj IAF, keďže doposiaľ na ich turnajoch nikdy nezápasili po boku otec so synom. „Znamená to, samozrejme, pre mňa veľa. Síce som nikdy nad tým takto nepremýšľal, ale znamená to pre mňa veľa,“ priznal otec šampióna RFA.

Prídem a vyhrám

Sú bojovníci, ktorí majú do detailov rozpracovanú stratégiu a načítaný každý pohyb súpera. Václav Sivák starší však nič podobné nerieši. „Moje plány na zápas s Erkanom sú prísť a vyhrať. Či sa potom ďalej ukážem v RFA, to poviem až po tom, čo prebehne tento zápas,“ povedal na amrgo jeho zápasu v pražskom O2 Universum.

Nič jednoduché ho ale nečaká a macedónsko-český bojovník Erkan Murat je viac než kvalitný oponent. „Erkan Murat je dobrý bojovník, rešpekt pred ním. Prebiehať to bude tak, že sa budem snažiť vyhrať. Jeho najväčšie prednosti sú ruky a box,“ ohodnotil svojho najbližšieho súpera. Duel Murat vs. Sivák st. prebehne 28. septembra a vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

PR: Martin Solčan

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *