Talentovaný Slovák sa vracia do Európy: Výber Čajkovičovi výrazne uľahčili krajania

Maxim Čajkovič v kariére obliekal dres Komety Brno, švédského Malmö a za oceánom bol v roku 2021 draftovaný Tampou z pozície slovenskej draftovej jednotky. Po pôsobení vo farmách Minnesoty a Pittsburgu sa vracia do Európy, kde si mohol vyberať z viacero možností. Po dôkladnom zvážení ponúk zo Slovenska a Česka sa Čajkovič rozhodol prijať tú, ktorú ponukol extraligový účastník HC Litvínov. Ten to v minulej sezóne po piatom mieste v základnej časti dotiahol do semifinále play off. 

„Cítil som dosť veľký záujem zo strany klubu, čo mi veľmi lichotilo a vedel som, že česká liga je pre mňa správna voľba. Okrem klubu ma kontaktoval kapitán Matúš Sukeľ, rovnako mi volal aj brankár Maťo Tomek. Povedali mi ako to v klube funguje, aký je prístup trénerov, čo môžem očakávať a to čo mi povedali sa mi páčilo. Chceli aby som mal jednoduchšie rozhodovanie a na konci môžem povedať, že to pomohlo (úsmev). Som rád, že idem do Litvínova a cítim, že to bude fungovať,“ konštatoval Maxim Čajkovič, ktorého spoluhráčom okrem spomínaných Slovákov bude aj majster Slovenska z HK Nitra František Gajdoš. 

Netají sa tým, že by sa v tíme chcel od začiatku zapísať čo najlepším dojmom. „Chcel by som tímu pomôcť k tomu, aby sa podarilo zopakovať úspechy z minulej sezóny. Na začiatku budem klásť dôraz na to, aby som sa čo najrýchlejšie etabloval. Česká liga je za mňa minimálne na úrovni AHL, je tu veľa hráčov od ktorých sa môžem veľa naučiť. Rovnako cítim, že sa tu môžem zviditeľniť a to ma motivuje o to viac,“ pokračoval 23-ročný krídelník, ktorý sa netají tým, že jeho ďalším cieľom je dostať sa do reprezentácie. 

Maxim je stále mladý a perspektívny hráč. Sme presvedčení, že počas svojich zámorských angažmánov dozrel ako hráč aj osobnostne. Sľubujeme si od jeho príchodu zvýšenie konkurencie v radoch útočníkov a tešíme sa na spoluprácu s ním,“ prezradil generálny manažér Pavel Hynek. 

V novom mužstve bude obliekať na drese „chemikov“ osmičku, ktorú preslávil jeho hokejový idol Alex Ovechkin. Do prostredia českej súťaže sa pritom vracia po siedmich rokoch, keď v sezóne 2016/17 obliekal dres Komety Brno v kategórii do 16 rokov. 

PR: Robert Kmeťo

redakcia PremiumNews