THE APPRENTICE: PRÍBEH TRUMPA

Príbeh o tom, ako sa mladý Donald Trump dostal k moci prostredníctvom faustovskej dohody s vplyvným pravicovým právnikom a politickým manipulátorom Royom Cohnom.

New York, 70. roky 20. storočia. Donald J. Trump sa snaží vymaniť z tieňa svojho vplyvného otca a presadiť sa na manhattanskom trhu s nehnuteľnosťami. Na začiatku svojej kariéry stretáva politického stratéga Roya Cohna, ktorý sa stáva jedným z najdôležitejších ľudí v jeho živote. 

Cohn, vplyvný právnik, ktorý sa preslávil usvedčením manželov Rosenbergovcov zo špionáže a vyšetrovaním podozrivých komunistov z okruhu senátora McCarthyho, vidí v mladom Donaldovi potenciál. Naučí ho, ako získať moc a bohatstvo prostredníctvom manipulácie, zastrašovania a médií. Zvyšok je história…

Od oceňovaného iránsko-dánskeho filmára Aliho Abbasiho prichádza nekompromisný pohľad do zákulisia amerického impéria a podmanivé skúmanie vzťahu medzi mentorom a jeho chránencom, ktorý nakoniec zmenil svet.

Film The Apprentice: The Trump Story mal svetovú premiéru na 77. ročníku filmového festivalu v Cannes (nominácia na Zlatú palmu) a v hlavných úlohách sa predstavia držiteľ nominácie na cenu Emmy Sebastian Stan (Pam & Tommy) ako Donald Trump, držiteľ ceny Emmy Jeremy Strong (Boj o moc) ako Roy Cohn a na Oscara nominovaná Maria Bakalova (telefilm Borat na pokračovanie) ako Trumpova prvá manželka Ivana. Scenár napísal Gabriel Sherman, autor bestselleru zakladateľa Fox News Rogera Ailesa Najsilnejší hlas.

Premiéra:31.10.2024
Originálny názov:        THE APPRENTICE
Produkcia: Kanada / Dánsko / Irsko, 2024
Formát: 1:2,39, 2D DCP
Žáner: drama/životopisný
Minutáž: 120 minút
Prístupnosť:  neprístupný do 15 rokov
Jazyková úprava:     originálne znenie s titulkami
Réžia:                           Ali Abbasi 
Scenár:Gabriel Sherman
Kamera:Kasper Tuxen
Hudba:Martin Dirkov
Trailer:https://youtu.be/LxrzaY9s94g
Hrajú:Sebastian Stan, Maria Bakalova, Jeremy Strong, Martin Donovan,Emily Mitchell,
Patch Darragh, Stuart Hughes, Michael Hough, Joe Pingue, Eoin Duffy 
Google Drive :https://drive.google.com/drive/folders/1aW1qIxo51pItbfs7gEjy4dnwf5OU6-RD?usp=drive_link
ČSFDhttps://www.csfd.sk/film/1508558-the-apprentice-pribeh-trumpa/prehlad/
IMDBhttps://www.imdb.com/title/tt8368368/

PR: Ornela Petrášová


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *