UEFA znižuje ceny vstupeniek pre hosťujúcich fanúšikov: Zápasy Ligy majstrov sprístupnené širšiemu publiku

Európska futbalová únia (UEFA) sa rozhodla sprístupniť zápasy najprestížnejších európskych súťaží väčšiemu počtu fanúšikov. Od tejto sezóny zaviedla maximálne ceny vstupeniek pre hosťujúcich priaznivcov v pohárových súťažiach – 60 eur v Lige majstrov, 40 eur v Európskej lige a 20 eur v Európskej konferenčnej lige.

Prezident UEFA Aleksander Čeferin označil tento krok za ďalší dôkaz záväzku organizácie zabezpečiť inkluzívne prostredie na futbalových štadiónoch. „Zavádzaním tejto ústretovej politiky chceme oceniť fanúšikov, ktorí cestujú za svojimi tímami po celej Európe,“ vyhlásil Čeferin.

Rozhodnutie prichádza v čase, keď futbalová verejnosť volá po dostupnejších cenách vstupeniek a lepších podmienkach pre priaznivcov. V sezóne 2025/2026 dôjde k ďalšiemu zníženiu cien, čím UEFA pokračuje v snahe sprístupniť zápasy najväčším fanúšikom.

Fanúšikovia Slovana Bratislava, ktorí sa tešia na zápasy v zahraničí proti Celticu Glasgow, Girone, Atléticu Madrid a Bayernu Mníchov, si tak môžu užiť atmosféru Ligy majstrov za dostupné ceny. O predaji lístkov na domáce zápasy Slovana sa očakávajú bližšie informácie v najbližších dňoch.

redakcia PremiumNews