Unikátny bestseller Tetovač z Auschwitzu, napísaný podľa príbehu Laleho a Gity Sokolovcov, sa dočkal filmového spracovania

Pri tejto príležitosti vychádza jeho tretie vydanie s filmovou obálkou. Román si získal srdcia viac ako 13 miliónov čitateľov na celom svete. 

Pri tejto príležitosti vychádza jeho tretie vydanie s filmovou obálkou. Román si získal srdcia viac ako 13 miliónov čitateľov na celom svete. 

Prvá kniha z uznávanej trilógie austrálskej autorky Heather Morrisovej Tetovač z Auschwitzu, prichádza teraz vo filmovej podobe. Ako nový seriál si môžete toto filmové spracovanie pozrieť iba na streamovacej platforme SkyShowtime. Pri tejto príležitosti vychádza nové vydanie tohto slávneho bestsellera, ktoré si na Slovensku prečítali desaťtisíce čitateľov. Silný príbeh Laleho Sokolova z Krompách spísala rodáčka z Nového Zélandu a filmová scenáristka Heather Morrisová pôvodne ako scenár. S Lalem sa zoznámila na sklonku jeho života v Austrálii a okamžite vedela, že jeho príbeh musí byť zaznamenaný. Neskôr filmový scenár prepísala do knižnej podoby. Pri jej návšteve Slovenska povedala: „Predstavovala som si pokojný život na dôchodku s mojím manželom. No Laleho príbeh úplne zmenil aj ten môj. Celosvetový úspech knihy zo mňa urobil spisovateľku, ktorá cestuje po svete, stretáva sa s čitateľmi a robí rozhovory so svetovými médiami. Hoci mi Tetovač z Auschwitzu zmenil život, po jeho dopísaní som cítila, že musím vyrozprávať aj Cilkin príbeh.“ Preto Heather Morrisová naďalej cestovala po Slovensku a po získaní dostatočného množstva svedectiev a informácií napísala román Cilkina cesta o jednej z postáv z Tetovača. Trilógiu uzatvára jej kniha Príbehy nádeje

Anotácia: V roku 1942 Lale dorazil do tábora Auschwitz-Birkenau. Jeho povinnosťou bolo číslovať väzňov, ktorých nacisti po selekcii nechali nažive. Jedného dňa sa do radu na tetovanie postavilo vystrašené mladé dievča, Gita. „Vytetoval som jej číslo na ruku, ona sa mi vpísala do srdca.“ Tak sa začína jedno z najdojímavejších rozprávaní z obdobia holokaustu: nezabudnuteľný príbeh lásky tetovača z Auschwitzu.

Z anglického originálu The Tattooist of Auschwitz preložil Peter Fridner.

Trailer k seriálu:

O autorke: Heather Morrisová sa narodila na Novom Zélande a v súčasnosti žije v Austrálii. Niekoľko rokov pracovala vo veľkej verejnej nemocnici v Melbourne, popritom študovala aj písala scenáre. Na jeden z nich si v Spojených štátoch kúpila opciu istá oscarová scenáristka. V roku 2003 sa zoznámila s Lalem Sokolovom, rodákom z Krompách, ktorý prežil holokaust. Heather pôvodne napísala Laleho príbeh vo forme scenára, ktorý dosahoval popredné umiestnenia v medzinárodných súťažiach, neskôr ho prepracovala na svoj románový debut s názvom Tetovač z Auschwitzu (IKAR 2018, 2019). Rok nato vydala jeho voľné pokračovanie s názvom Cilkina cesta (IKAR 2020).

https://www.bux.sk/knihy/764505-tetovac-z-auschwitzu-3-vydanie.html

Publikácia vychádza vo vydavateľstve Ikar, počet strán 304, MOC 16,90 eur.

PR: Mgr. Lucia Čarná