Ústupok, ktorý je jediným logickým riešením: RFA a IAF presúvajú ich spoločný galavečer

Organizácie Real Fight Arena a I Am Fighter mali pôvodne naplánovaný spoločný turnaj s tromi titulovými zápasmi na 21. september. Keďže by šlo o kolíziu termínov s Oktagon 61, promotéri Marhanský a Ondruš sa rozhodli ustúpiť. Galavečer RFA x IAF: Special Title Night 2 sa preto uskutoční o týždeň neskôr, 28. septembra v pražskom O2 Universum. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

Koniec hádzaniu polien pod nohy

V dobách, kedy jedinými dvomi prednými organizáciami česko-slovenskej MMA scény boli Oktagon a XFN, sme boli svedkami mnohých podrazov, ktorými si XFN definitívne vykopala vlastný hrob. RFA a IAF sa rozhodli ísť inou cestou a ako dôkaz sa dá vnímať aj gesto, ktorým urobili ústupok súčasnej česko-slovenskej jednotke na pôde bojových umení.

„Podarilo sa nám zmeniť tento turnaj a posunúť ho o týždeň neskôr, takže turnaj sa uskutoční O2 Universum, 28.9. v sobotu. Beriem to ako našu výhru, že sa nám podarilo zmeniť tento dátum,“ povedal v spoločnom podcaste RFA s IAF promotér Boris Marhanský.

„Všetci vedia, že 21.9. je aj Oktagon. Za mňa je to výhra, lebo nemá pre nás cenu sa klešovať s tým termínom Oktagonu, nech už to bolo akokoľvek,“ doplnil Petr Ondruš. V rámci spolupráce RFA s IAF pôjde už o tretí spoločný turnaj, pričom tento septembrový nadväzuje na vlaňajšiu novembrovú premiéru, na ktorej sme spoznali nových šampiónov Stevena Krta, Viktora Červinského a Tadeáša Růžičku.

Dve obhajoby a jeden nový šampión

Ako vlani, aj tentokrát si RFA s IAF pripravili na ich spoločný turnaj s názvom Special Title Night trojicu titulových zápasov. Hlavným ťahákom večera je duel Arbihom Mezhidova, ktorý bude obhajovať pás šampióna proti Leovi Brichtovi. Obhajoba čaká aj Dominika Bereczkého, ktorého vyzve Patrik Záděra. Nový šampión vzíde s istotou z duelu Kozubovský vs. Pirik.

Na pražskej pôde teda uvidíme tri titulové konfrontácie českého bojovníka so zahraničným. Okrem týchto duelov prinesie turnaj aj ďalšie zaujímavé súboje Mikulášek vs. Komuenha, Garbaczewská vs. Key či Val vs. Mirsharipov. Turnaj sa uskutoční 28. septembra a vstupenky sú dostupné v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

PR: Martin Solčan

redakcia PremiumNews