V hlave 2 sa stal celosvetovo najziskovejším animovaným filmom všetkých čias

Film V hlave 2 od spoločností Disney a Pixar, ktorý sa už stal celosvetovo najúspešnejším filmom v kinách v roku 2024, je teraz najziskovejším animovaným filmom všetkých čias s doterajšími 1,462 miliardy dolárov v celosvetových pokladniciach. Okrem toho, že film prekonal v rebríčku animovaných filmov film Ľadové kráľovstvo 2 (2019) od spoločnosti Disney, posunul sa aj na 13. miesto v celosvetovom rebríčku tržieb v tomto odvetví.

Film, ktorý je už 6. týždeň v kinách, prekonal aj hranicu 600 miliónov dolárov v domácich pokladniciach a počas celého svojho trvania sa drží v prvej trojke titulov. V hlave 2 priniesol na medzinárodnom poli 861 miliónov dolárov a na budúci týždeň sa otvorí na poslednom trhu, v Japonsku.

Ďalšie kasové rekordy a míľniky zahŕňajú:

– film dosiahol v pokladniach EMEA viac ako 371,4 milióna dolárov, čím sa stal najväčším animovaným filmom všetkých čias v EMEA

– najrýchlejšie dosiahnutý animovaný film na celosvetovej úrovni 1 miliardy dolárov (19 dní)

– doposiaľ najvýnosnejší film roku 2024 a jediný, ktorý prekročil hranicu 1 miliardy dolárov

– dajväčší globálny otvárací čas animovaného filmu všetkých čias (292 miliónov dolárov) a druhý najväčší domáci otvárací čas animovaného filmu (154 miliónov dolárov)

Vďaka úspechu filmu V hlave 2 má spoločnosť Disney 4 z 5 najlepších a 9 z 12 najúspešnejších animovaných filmov v histórii.

Film spoločnosti Disney a Pixar V hlave 2 sa vracia do mysle novopečenej tínedžerky Riley práve v čase, keď ústredie prechádza náhlou demoláciou, aby uvoľnilo miesto niečomu úplne nečakanému: novým Emóciám. Radosť, Smútok, Hnev, Strach a Znechutenie, ktoré podľa všetkého dlho úspešne fungovali, si nie sú isté, ako sa majú cítiť, keď sa objaví Úzkosť, Závisť, Závisť a Rozpaky. Film V hlave 2 režíroval Kelsey Mann, produkoval Mark Nielsen a výkonnými producentmi sú Pete Docter, Jonas Rivera a Dan Scanlon. Scenár napísali Meg LeFauve a Dave Holstein. S hudbou Andrey Datzman sa úplne nový celovečerný film dostal do kín 13. júna 2024.

PR: Perla Žinčíková

redakcia PremiumNews