V kinách čoskoro uvidíte milovanú klasiku v modernom šate: Pyšná princezná sa predstavuje v traileri

7. novembra príde do kín Pyšná princezná – nesmrteľný príbeh z pera Boženy Němcovej, ktorý sa preslávil a srdcia mnohých si získal vo filmovom prevedení Bořivoja Zemana. Aktuálna verzia však bude moderná, animovaná, v 3D verzii a s pár obmenami. Tvorcovia dnes predstavujú trailer a plagát.

Režiséri Radek Beran a David Lisý vytvorili rozprávku, ktorá vzdáva hold českej klasike, dáva jej všetky farby a zároveň ju obohacuje o nové postavy a moderné rozprávačské postupy. Animácia čerpá z krásy českej krajiny, ktorá im poslúžila ako hlavná vizuálna inšpirácia. Detailne prepracované scenérie a pestré prírodné prostredie sú zárukou skvelého zážitku pre malých aj veľkých divákov. Okrem známych postáv princeznej Krasomily a kráľa Miroslava sa diváci môžu tešiť na nové prírastky do rozprávkového sveta – dobrého psa Bijou a zákernú lasicu Stalkera, ktorí do príbehu vnesú napätie a komediálne prvky. Hudbu k filmu zložili Ondřej Brzobohatý a Ondřej Brousek, ktorí skombinovali pôvodné melódie inšpirované Bedřichom Smetanom a známe hudobné motívy z pôvodnej hranej verzie. Ich kompozícia dodáva filmu bohatú hudobnú vrstvu, ktorá spája klasické a moderné prvky.

„Je to nové prerozprávanie viac ako 60 rokov starého hraného filmu s animovanými postavičkami s využitím najnovších technológií. Bola to veľká výzva spojiť látku, ktorú všetci poznáme z detstva a ktorá je súčasťou našich spomienok, so súčasnou modernou animáciou. Zároveň sme s radosťou využili niektoré ikonické momenty z pôvodného filmu. Napríklad jazdu na kláte, šermiarsky tanec v tráme, spievajúceho ševca na hranici kráľovstva alebo „našli mi mentora“…“ opisuje svoju tvorbu režisér a scenárista Radek Beran. „Lákal ma návrat k pôvodnej literárnej predlohe rozprávky Potrestaná pýcha, aby som vyzdvihol motív čistej lásky, vďaka ktorej môže človek zmeniť svoj charakter k lepšiemu. Zároveň som rád využil niektoré ikonické momenty z pôvodného filmu. Napríklad akčnú scénu z mlyna, šermiarsky tanec v tráme, skákajúceho mýtnika vo vrecovine, spievajúceho obuvníka na hranici kráľovstva alebo „našli moji radcovia…“ doplnil.

Zoznámte sa s rozprávkou v traileri:

Producentmi filmu sú LUMINAR Film (Martin Růžička a Jindřich Motýl) a PFX (Jiří Mika), koproducentmi Česká televízia (kreatívna producentka Jiřina Budíková), poľské štúdio Human Film, slovenská spoločnosť Filmpark production a CinemArt. Film finančne podporili Štátny fond kinematografie, Audiovizuálny fond, Poľský filmový inštitút a Ministerstvo kultúry Poľska.

Pyšná princezná

Synopsa:

Animovaný film Pyšná princezná rozpráva príbeh kráľa Miroslava, ktorý sa zamiluje do krásnej, ale pyšnej princeznej Krasomily. Aby si získal jej srdce, odcestuje do Polnočného kráľovstva v prestrojení za obyčajného záhradníka. Následne objaví neobyčajný spievajúci kvet, ktorý očarí aj samotnú princeznú. Krasomila vďaka nej a princovi pochopí, že ju celý čas manipulovali zradní radcovia, a spoločne utečú z hradu pred nebezpečenstvom. Tak sa začína dobrodružná cesta plná nástrah, napínavých naháňačiek a súbojov. Zlý čarodejník Maximus je totiž odhodlaný zničiť ich lásku… 

Animovanú rozprávku Pyšná princezná prinesie do slovenských kín distribučná spoločnosť CinemArt SK už 7. novembra.

PR: Perla Žinčíková

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *