Veľké fantasy dobrodružstvo pokračuje. Po Štvrtom krídle je tu Železný plameň!

Pokračovanie najúspešnejšej fantasy série roku 2023, na ktoré čakali desaťtisíce slovenských čitateľov. Po Štvrtom krídle prišiel Železný plameň a autorka Rebecca Yarros neubrala nič na napätí, dobrodružstve, nechýbajú nečakané zvraty, súboje a akcia. Skupinku preživších z prvej časti čaká ďalší rok, ktorý otestuje ich odvahu, vynaliezavosť, súdržnosť a schopnosti.
A pozor! Železný plameň vyšiel v špeciálnom vydaní s krásnou oriezkou a v limitovanom náklade.

Všetci čakali, že Violet Sorrengailová neprežije prvý ročník na Basgiathskej vojenskej akadémii. Vlastne ani ona sama to nečakala. Kresanie však bolo len prvou skúškou, ktorá vyradila tých slabých a nehodných. Pravý výcvik sa ešte len začína a Violet musí zistiť, ako ho prežije. Nielenže je vyčerpávajúci a vytvorený s cieľom pripraviť jazdcov na neznesiteľnú bolesť, skutočnú výzvu predstavuje nový viceveliteľ. Ten sa rozhodol Violet ukázať, aká je bezmocná – pokiaľ nezradí muža, ktorého miluje.

Po fyzickej stránke je Violet možno slabšia a krehkejšia než ostatní, pomáha jej však dôvtip a železná vôľa. Veliteľstvo navyše zabúda na najdôležitejšiu lekciu, ktorú sa naučila: dračí jazdci si píšu vlastné pravidlá. No aj s týmto odhodlaním môže byť nový rok na akadémii fatálny. Violet totiž pozná tajomstvo skryté medzi jej múrmi a nič, dokonca ani dračí oheň, ich tentoraz nemusí zachrániť.

Železný plameň má takmer 800 strán, no odsýpa to ako dobre namazané hodinky. Množstvo intríg a zákulisné hry, súboje na život a na smrť, k tomu prepletené vzťahy medzi jazdcami, priateľmi, aj drakmi. Niektoré zvraty sú naozaj prekvapivé a priklincujú vás ku stoličke.
Je to strhujúce fantastické dobrodružstvo, ktoré sa odohráva v brutálnom a súťaživom prostredí vojenskej školy pre dračích jazdcov. 

Obsahuje prvky ako vojna, psychické a fyzické mučenie, väznenie, násilie, brutálne zranenia, nebezpečné situácie, krv, odtínanie končatín, upaľovanie, vražda, vulgarizmy, smrť, smrť zvierat, smrť príbuzných, smútenie za mŕtvymi a sex. Ak ste na niektorý z týchto elementov citliví, prosím, vezmite ich prítomnosť na vedomie a pridajte sa k revolúcii…
Lahôdka pre všetkých milovníkov young adult fantasy. 

Železný plameň: https://www.bux.sk/knihy/744485-zelezny-plamen.html 

Audio link: https://soundcloud.com/buxsk/citanie-z-knihy-zelezny-plamen-rebecca-yarros 

PR: Mgr. Milan Buno

redakcia PremiumNews