Vojenskí policajti s novou strelnicou i terénnymi autami

Príslušníci Vojenskej polície si v Centre výcviku a kynológie vo Vlkanovej-Hronseku prevzali  z rúk generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva obrany Slovenskej republiky Petra Krajčíroviča kľúče od 13-tich služobných vozidiel. Zároveň môžu využívať vynovenú strelnicu, ktorá bude slúžiť na rozvoj schopností policajtov. Slávnostného aktu sa zúčastnil aj nový riaditeľ Vojenskej polície Róbert Beták.

Po rozsiahlej rekonštrukcii za 1,5 milióna eur sa príslušníci Vojenskej polície dočkali otvorenia vynovenej strelnice v areáli vo Vlkanovej-Hronseku. Je to významný krok pre zlepšenie výcviku v moderných priestoroch, ktoré spĺňajú najvyššie štandardy 21. storočia. „Úprimne, ešte som sa nestretol s takýmto kvalitným technickým vybavením ako disponuje táto nová strelnica – a to som už niečo v tejto oblasti videl. Najskôr musíme našim bezpečnostným zložkám vytvoriť adekvátne podmienky, aby sme od nich mohli očakávať aj výsledky. Ak sa nám toto podarí, výrazne prispejeme k budovaniu dobrého imidžu vojenskej polície a prilákame do bezpečnostných zložiek viac záujemcov,“ povedal Peter Krajčírovič.

Spolu s novým riaditeľom Vojenskej polície Róbertom Betákom odovzdal príslušníkom Vojenskej polície kľúče od 13-tich nových terénnych automobilov. Dvanásť z nich bude slúžiť oddeleniu špecializovaných policajných operácií v Hronseku, Prešove a Topoľčanoch a jeden automobil rovnakého typu je priradený pre Centrum výcviku a kynológie vo Vlkanovej, ktoré zlepšia dostupnosť pri zásahoch a plnení svojich pracovných úloh a zároveň zvýšia ich bezpečnosť a komfort. „Výmenu vozového parku vnímam veľmi pozitívne. Je to ďalší krok k zlepšeniu podmienok pre výcvik vojenských policajtov. A strelnica? Unikátna, špičková, moderná, ktorú nám môžu závidieť. Vďaka nej zefektívnime tréning, naberieme nové skúsenosti, zručnosti a nadviažeme vzťahy so zahraničnými partnermi,“ uviedol Róbert Beták.

TS: Komunikačný odbor │ Kancelária ministra obrany SR

videopressagency.sk

redakcia PremiumNews