Vychádza druhé pokračovanie úspešnej fantasy knihy pre deti Tajomná dračia škola od Emily Skye

Má názov Drak so striebornými rohmi

Keď v máji vyšiel prvý diel Tajomnej dračej školy bola to dobrá správa pre všetky školopovinné deti, ktoré milujú fantasy a knihy o drakoch. Séria je vhodná pre malých čitateľov vo vekovej kategórii od 8 rokov. Autorka nás opäť zavedie do dračej školy na ostrove Sedem ohňov a opäť sa stretávame s hlavným hrdinom Henrym a Fénixom, jeho kamarátom. V Henryho snoch sa však začne objavovať záhadná postava. Kto to bude? Obe knihy sa môžu pýšiť skvelými ilustráciami Pascala Nöldnera. Vychádza v detskej edícii vydavateľstva IKAR – Stonožka.

Anotácia: Objavte s Henrym a jeho spolužiakmi čaro drakobalu a pomôžte im vypátrať záhadného tvora, ktorého ešte nikdy nevideli. Po tom, čo Henry našiel Fénixa, s ktorým okamžite nadviazal magické puto, sa v škole na ostrove Sedem ohňov konečne cíti ako doma. Hoci vyučovanie v dračej škole nie je prechádzka ružovou záhradou, s Fénixom po boku je pripravený zdolať všetky prekážky. Keď sa navyše dozvie, že aj tu majú obľúbený šport drakobal, pri ktorom môže využiť svoj talent, so spolužiakmi si založia vlastný tím. Ibaže v Henryho snoch sa z ničoho nič začne objavovať neznámy drak, ktorý ho úpenlivo prosí o pomoc. Kto je ten tajomný tvor? Prečo má strieborné rohy? A prečo je spútaný reťazou? Henry sa spolu s kamarátmi vydá hľadať odpovede na tieto otázky. Podarí sa im draka oslobodiť?

Druhý diel úspešnej fantasy série pre deti, ktorej nechýba humor a napätie. Ilustroval Pascal Nöldner. Pre čitateľov od 8 rokov

Z nemeckého originálu preložila Denisa Stareková.

Viac o knihách: https://www.bux.sk/knihy/721105-tajomna-dracia-skola-2-drak-so-striebornymi-rohmi.html

https://www.bux.sk/knihy/721089-tajomna-dracia-skola.html

Publikácia vychádza vo vydavateľstve IKAR, edícia Stonožka, počet strán 240, MOC 12,90 eur.

PR: Mgr. Lucia Čarná

redakcia PremiumNews