Vyhlásenie gen. pro. Maroša Žilinku!

K včerajšiemu Fb vyhláseniu podpredsedu Národnej rady SR Michala Šimečku k podnetom na podanie žaloby na rozpustenie politického hnutia Progresívne Slovensko (PS), v ktorom:

● „dúfa, že podnet nebude pre generálneho prokurátora zámienkou na politikárčenie“,

● v súvislosti s európskymi voľbami uvádza, že „ak by do toho akýmkoľvek spôsobom skúšal zasiahnuť generálny prokurátor, vybral by sa na skutočne veľmi, veľmi tenký ľad.“

Pri výkone pôsobnosti generálneho prokurátora som vždy postupoval striktne podľa zákona, dôsledne odmietajúc akékoľvek vplyvy či záujmy a chrániac verejný záujem.

Tak budem postupovať aj pri vybavovaní podnetov fyzických osôb a právnických osôb na podanie žaloby na rozpustenie politického hnutia PS.

Musím sa dôrazne ohradiť voči verejnému prezentovaniu čo aj len úvah o akejsi zámienke na politikárčenie z mojej strany, či dokonca možného zasahovania do európskych volieb. Nikdy som sa nenechal a ani nenechám vťahovať do politických hier. Rovnako odmietam vytváranie tlaku na moju rozhodovaciu činnosť nemiestnymi výrokmi jedného z najvyšších ústavných činiteľov o mojom „vybraní sa na skutočne veľmi, veľmi tenký ľad“.

Zdroj: Facebook gen. pro. Maroš Žilinka

redakcia PremiumNews