VYHLÁSENIE KOALIČNÝCH STRÁN K AKTIVITÁM MÉDIÍ, POLITICKÝCH MIMOVLÁDOK A OPOZÍCIE!

Strany vládnej koalície plne rešpektujú ústavné práva občanov Slovenskej republiky na zhromaždovanie a slobodu prejavu. Čo však nemôžeme rešpektovať, je neschopnosť liberálnych médií, politických mimovládok a opozície akceptovať výsledky parlamentných volieb, ktorá sa prejavuje šírením klamstiev, nenávisti a hystérie.

To všetko viedlo k atentátu opozičného aktivistu na predsedu vlády Slovenskej republiky Roberta Fica 15.5.2024 v Handlovej. Neprešli ani tri mesiace a včerajší opozičný míting opäť skandoval tie isté štvavé heslá z pred atentátu, ako “Dosť bolo Fica” a “Fico do basy”. Jeden atentát im zjavne nestačil.

Strany vládnej koalície odsudzujú hrubé osobné útoky na ministrov vládnej koalície zo strany opozičných aktivistov, politikov a médií, len kvôli vykonávaniu svojich ústavných a zákonných kompetencií a plneniu programového vyhlásenia Vlády SR.

Strany vládnej koalície pristupujú s plným rešpektom k inému politickému názoru, ale šírenie nenávisti bez argumentov zaň nepovažujú. Preto s plnou vážnosťou verejne vyhlasujeme, že ak dôjde k ďalšiemu atentátu alebo útoku na predstaviteľa vládnej koalície, politická opozícia na čele s M. Šimečkom a B. Gröhlingom bude zaň niesť plnú zodpovednosť.

TS: Úrad vlády SR

redakcia PremiumNews