Vyhlásenie predsedu PS Michala Šimečku!

Šéf SIS Pavol Gašpar čelí škandálu: Autorom dokumentu na odvolanie Šimečku je práve on.

Slovenská politická scéna sa otriasa škandálom po odhalení, že Pavol Gašpar, šéf Slovenskej informačnej služby (SIS), je autorom dokumentu na odvolanie Michala Šimečku, predsedu Progresívneho Slovenska (PS), z funkcie podpredsedu parlamentu. Túto informáciu priniesol samotný Šimečka, ktorý sa odvoláva na vlastnosti dokumentu dostupného na stránke Národnej rady SR.

Podľa Šimečku ide o bezprecedentné zapojenie tajnej služby do politického boja proti opozícii. „Je to absolútny škandál a dôvod na okamžité odvolanie Pavla Gašpara,“ vyhlásil Šimečka, pričom zdôraznil, že takýto krok ohrozuje demokratické princípy a deľbu moci v štáte. Predseda PS zároveň vyzval poslancov Smeru a SNS, aby vysvetlili svoju účasť na tomto incidente.

Opozícia sa obáva, že tajná služba pod vedením Gašpara môže zneužívať svoje postavenie na ovplyvňovanie politického diania. Incident vyvoláva otázky o nezávislosti SIS a jej schopnosti riadne plniť svoju funkciu. Šimečka preto vyzýva na okamžité kroky, ktoré by zabránili ďalšiemu zneužívaniu moci.

redakcia PremiumNews