Vyhlásenie premiéra Roberta Fica!

MINISTER SUSKO DNES ROZHODOL ZÁKONNE A SPRAVODLIVO. A ODKAZUJEM PANI KOLÍKOVEJ ZO SaS NECH VRÁTI DIPLOM A 100 TISÍC EURO ŠTÁTU.

Dnešné rozhodnutia ministra B. Suska podať dovolanie a do rozhodnutia NS SR prepustiť D. Kováčika z väzenia sú spravodlivé a zákonné. Predstavitelia SMERU – SSD konzistentne označujú prípad D. Kováčika za učebnicový príklad zmanipulovaného monsterprocesu, ktorého cieľom bolo odstaviť D. Kováčika a vydláždiť cestu politickému nominantovi I. Matoviča D. Lipšicovi. Minister B. Susko mal zákonné dôvody na podanie dovolania a prepustenie D. Kováčika. Toto „nenápadné ustanovenie“ ako ho označil Sorosov denník SME, nadobudlo účinnosť 1. 1. 2006 a bolo z dielne Lipšica.

Vládna koalícia nebude pri náprave krívd z rokov 2020 až 2023 postupovať vykopávaním dverí, falšovaním dôkazov, preparáciou udavačov a nezákonnými obvineniami a väzbou, čo bolo typické pre vlády z týchto rokov. Vládna koalícia bude dôrazná, ale v súlade so zákonom a spravodlivosťou, ako to dnes ukázal minister B. Susko.

Pani Kolíkovej zo SaS odporúčam, aby sa vrátila na školu. Označiť rozhodnutie B. Suska za nepatričné zasahovanie do súdnej moci môže len taká právnická príšera ako je ona. Minister spravodlivosti má podľa Trestného poriadku zákonnú právomoc prepustiť odsúdeného na slobodu, ak podáva v jeho prospech dovolanie. O čom to tára pani Kolíková? Ako môže byť výkon zákonnej právomoci zasahovaním do súdnej moci? Odporúčam p. Kolíkovej, aby sa radšej zamyslela nad tým, ako vráti štátu takmer 100 tisíc Eur, ktoré vláda vyplatila rodine zosnulého advokáta Krivočenka, za smrť ktorého vo väzbe nesie p. Kolíková plnú politickú zodpovednosť.

TS: Úrad vlády SR

redakcia PremiumNews