Vyhlásenie premiéra Roberta Fica!

Fico navštívil Handlovú: Obavy z atmosféry vytváranej opozíciou a médiami.

Premiér Slovenskej republiky Robert Fico zavítal do Handlovej po prvýkrát od atentátu, pri ktorom bol zranený. Počas návštevy vyjadril obavy z atmosféry, ktorú podľa neho vytvára opozícia a médiá. Uviedol, že väčšiu traumu ako samotný atentát mu spôsobuje správanie politických rivalov a niektorých médií, ktoré podľa neho šíria nebezpečnú rétoriku. „Vytvárajú atmosféru, ktorá môže viesť k zopakovaniu podobného príbehu. Z toho mám najväčší strach,“ uviedol Fico.

Premiér tiež zdôraznil, že jeho návšteva nebola motivovaná incidentom, ale išlo o štandardný pracovný výjazd, počas ktorého sa zúčastnil viacerých stretnutí. „Neprišiel som sem kvôli spomienkam, ani niečo tu riešiť,“ dodal Fico.

Okrem Handlovej spomenul aj ďalšie aktivity vlády. Očakáva sa výjazdové rokovanie kabinetu v Bratislavskom kraji, po ktorom bude nasledovať spoločné zasadnutie s ukrajinskou vládou, plánované na 7. októbra. Fico sa počas návštevy snažil prezentovať pracovný program svojej vlády, napriek osobným a politickým komplikáciám, ktorým čelí.

Návšteva Handlovej poukázala na odhodlanie premiéra pokračovať vo svojich aktivitách, aj napriek pretrvávajúcim obavám z polarizácie verejného diskurzu.

redakcia PremiumNews