Vyzdvihovaný horor Longlegs s Nicolasom Cageom príde v auguste aj do slovenských kín

Máloktorý film tento rok rozprúdil spoločenskú debatu tak výrazne ako hororový Longlegs Nicolasom Cageom v jednej z hlavných úloh. Hovorí sa o ňom ako o jednom z najdesivejších titulov posledných rokov, prirovnávaný býva aj ku kultovému Mlčaniu jahniat a v amerických kinách, kam vstúpil pred dvomi týždňami, sa mu skvelo darí. Už počas premiérového víkendu zarobil takmer 23 miliónov dolárov, čo je viac ako dvojnásobok jeho rozpočtu. Aktuálne má na svojom konte už viac ako 44 miliónov a začína zarábať aj v zahraničí. Internetom sa dokonca šíria zvesti, že Cage, ktorý svojho času stvárnil ja samotného Draculu, si až v úlohe záporáka filmu Longlegs môže na svoje konto pripísať najhrôzostrašnejšiu postavu svojej kariéry! Distribučnej spoločnosti Continental film sa podarilo snímku získať aj do slovenskej a českej kinodistribúcie a v kinách si tak budeme môcť tieto zvesti overiť už 29. augusta. 

V centre príbehu temnej filmovej novinky stojí Lee Harker, začínajúca agentka FBI, priradená k prípadu nepolapiteľného sériového vraha. Pátranie sa stáva čoraz komplikovanejším a nebezpečenstvo narastá – objavujú sa dokonca dôkazy o okultistických praktikách. Keď agentka navyše objaví osobné prepojenie s hľadaným vrahom, začne byť jasné, že sa musí pustiť do boja s časom, aby ho zastavila skôr, než pripraví o život ďalšiu nevinnú rodinu. 

Agentku stvárni herečka Maika Monroe, ktorá je hororovým fanúšikom a fanúšičkám známa z filmov Neutečieš, Hosť či Watcher, objavila sa však aj v úspešných sci-fi veľkofilmoch Deň nezávislosti: Nový útok či Piata vlna. Jej výkon v snímke Longlegs je mimoriadne vyzdvihovaný a autentickosti jej strachu údajne dopomohla aj skutočnosť, že namaskovaného Nicolasa Cagea videla prvýkrát až priamo počas nakrúcania scény, v ktorej sa ich postavy stretnú. Jej zdesenie teda nie je hrané. 

Za scenárom a réžiou filmu stojí Oz Perkins, osobnosť, ktorú takisto zarytým hororovým fanúšikom netreba predstavovať – okrem toho, že nakrútil viacero hororových filmov, je tiež synom legendárneho herca Anthonyho Perkinsa, ktorý sa do histórie žánra navždy zapísal svojím stvárnením vraždiaceho Normana Batesa vo filme Psycho. Gény, inklinujúce k temným filmovým žánrom, Oz Perkins očividne zdedil a úspech filmu Longlegs naznačuje, že v tieni svojho otca rozhodne nezostáva. Príďte sa o tom presvedčiť na konci augusta do svojho kina! 

PR: Peter Gašparík

redakcia PremiumNews