Zabijak, ktorého jednoducho nejde zastaviť: Pripíše si Václav Sivák svoje 30. víťazstvo?

Český postojár Václav Sivák patrí k najlepším európskym kickboxerom naprieč všetkými váhovými kategóriami. V Česku ani na Slovensku nemá konkurenciu a o svojej tvrdosti presvedčil aj mnohých kvalitných bojovníkov zo sveta. Prvú kariérnu porážku medzi profesionálmi mu naposledy neuštedril ani Adam Król.

BadBoy sa tentokrát predstaví po dlhšom čase na slovenskej pôde a bude súčasťou turnaja RFA 18 v Žiline. Sivák to má doposiaľ v profi 29-0 a pokiaľ predvedie výkon ako v posledných zápasoch, svojho premiérového premožiteľa nenájde ani tentokrát. Galavečer prebehne 19. októbra a vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.

Neohrozený šampión

Ktorýkoľvek promotér, ktorý mal tú česť spolupracovať s Václavom Sivákom, zakaždým riešil rovnaký problém – nájsť Sivákovi adekvátneho súpera. Vedeniu RFA sa to zakaždým podarilo, o čom svedčí fakt, že Sivák pod touto organizáciou ukončil pred limitom len jeden zápas. Ním bol duel s Ruslanom Tokhtarovom, ktorého ukončil na TKO vo 4. kole.

Alexis Laugeois, Patrik Záděra, Christopher Hopp a Adam Król síce dokázali prežiť jeho nátlak až do bodového rozhodnutia, no vždy s rovnakým výsledkom. Sivák bol na bodoch viac než presvedčivý a doposiaľ bola pri jeho zápasoch vždy nejasnosť len ohľadom toho, či súpera ukončí alebo vyhrá až na body.

To bol prípad predovšetkým prvého titulového zápasu v RFA s Patrikom Záděrom, ktorého brutálnym high kickom takmer poslal do spánku. V posledných dvoch zápasoch však zvolil skôr vyčkávaciu stratégiu. Napriek tomu, že šlo o dominantné triumfy, diváci predsa len čakali od českého zabijaka niečo navyše.

Šanca na jubilejnú výhru

Mať v bojových umeniach bezchybné skóre bez porážky je v bojových umeniach skutočný unikát. Pre postojové disciplíny to platí ešte dvojnásobne, keďže na rozdiel od MMA, v postoji zvyknú mať bojovníci o dosť väčší počet zápasov. Ani to však nazabránilo tomu, aby Sivák nazbieral skóre 29-0, ktoré sa pokúsi zaokrúhliť na tridsiatku na októbrovom turnaji v Žiline. Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.

PR: Martin Solčan

redakcia PremiumNews